foto thyssenkrupp bilstein a deschis o nouă fabrică la sibiu – compania a investit 60 milioane de euro

O nouă fabrică Thyssenkrupp Bilstein s-a deschis oficial, marți, la Cristian. Cei prezenți la inaugurare au putut afla detalii despre istoria companiei și au avut ocazia să facă un tur al fabricii. „Deschiderea acestei fabrici este extrem de importantă atât pentru Thyssenkrupp, cât și pentru angajații noștri. Construirea unei noi fabrici în Sibiu ajută atât la dezvoltarea afacerilor în în automotive ale congenului Thyssenkrupp, cât și pentru dezvoltarea economiei locale”, spune directorul fabricii.

Cum a ajuns Thyssenkrupp Bilstein la Sibiu

În urmă cu 23 de ani, Thyssenkrupp Bilstein a decis să investească în România. În data de  iunie 1996, pe strada Henri Coandă din Sibiu s-a semnat contractul dintre Thyssenkrupp Bilstein și Compa. Thyssenkrupp avea la acel moment 73% din acțiuni, iar Compa 27%. În primii zece ani compania s-a focalizat pe aducerea de noi tehnologii în Sibiu în vederea dezvoltării de produse de prim montaj. Apoi a început să se focalizeze pe dezvoltarea afacerii de after-market.

„Am reușit să facem asta investind continuu în cunoștiințe inginerești și aducând în Sibiu un nou Bilstein. Astăzi avem un colectiv complet de ingineri capabil să dezvolte 250 de proiecte noi de after-market aici. Exapansiunea din Sibiu a devenit necesară datorită semnării de noi contracte, pentru clienții noștri, Daimler, Porsche și Jaguar Land Rover. Un rol extrem de important în luarea acestor decizii a fost rezultatele noastre din anii precedenți, experiența foarte bună în colaborarea cu autpritățile locale, extinderea infrastructurii, cât și devotamentul deosebit al angajaților noștri”, spun reprezentanții Thyssenkrupp Bilstein Sibiu.

Investiție de 60 milioane de euro în ultimii trei ani la Sibiu

Produsele dezvoltate la Sibiu de către companie sunt atât amortizoare convenționale, cât și amortizoare controlate electronic pentru clienții premium. Amortizoarele active care se vor produce aici, în noua fabrică, respectă cerințe de conectivitate și inteligență la șofat. Aceste componente vor putea anticipa situațiile de condus și nu vor mai reacționa doar, ci vor recunoaște influențele externe și le vor controla în mod activ. Rezultatul este o experiență a șofatului extrem de plăcută.


Pentru ca toate aceste lucruri să fie posibile, Thyssenkrupp Bilstein a investit în Sibiu mai mult de 60 de milioane de euro doar în ultimii trei ani, dezvoltând cele mai moderne tehnologii.

Colaborare cu ULBS și învățământ dual la Liceul Tehnologic „Avram Iancu”

Thyssenkrupp are o colaborare cu Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu și, de asemenea, investește în învățământul dual, astfel că au deja clase la Liceul Tehnologic „Avram Iancu”.

În același timp, compania asigură intern cursuri de pregătire pentru toți angajații într-un centru de pregătire. „Formarea tinerilor din Sibiu este foarte importantă pentru noi. În fiecare an. Circa 500 de tineri sunt calificați mai ales în profesii tehnice. În plus, Thyssenkrupp și alte companii din regiune au lansat anul trecut un sistem de învățământ dual. Thyssenkrupp din Sibiu este foarte bine poziționat pentru viitor. Datorăm acest lucru numeroaselor persoane care au muncit din greu pentru a extinde această unitate în ultimii trei ani”, spun reprezentanții Thyssenkrupp.

 

 

 

 

 

Ultima oră

Comentariul meu

Publică