teatru, muzică și gastronomie în a doua parte a proiectului cool-tura prin cartiere

Așa cum a promis, Asociația Culturală BIS își continuă periplul prin cartierele sibiene, oferind din 1 august și până în 12 septembrie o paletă variată de evenimente cu caracter teatral, muzical sau chiar terapeutic, adresate diverselor categorii de vârstă și sociale.

Proiectul a debutat cu un spectacol invitat de la București, produs de Asociația ADO, Teatrul Luni de la Green Hours și Centrul de Teatru Educațional Replika. Este vorba despre „Copii răi”, de Mihaela Michailov, în regia lui Alexandru Mihăescu, un one woman show cu Katia Pascariu, interactiv, proaspăt, ieșit din tipare, ce a adus zâmbetul pe buzele spectatorilor, îndemnându-i în același timp să reflecteze asupra sistemului de învățământ, a tendinței lui de uniformizare, de înhibare a creativității, de cenzurare a personalității copiilor și adolescenților.
Pe 16 august, Parcul Ștrand s-a umplut de micuți dornici să descopere povești și oameni de pe un continent îndepărtat, în spectacolul interactiv și educativ „Povești africaneˮ, reluat apoi pe 20 august, la Moara Veche din satul Hosman. Pacienții permanenți ai Spitalului de Psihiatrie „Dr. Gh. Preda” au avut parte pe 8 august de o sesiune de terapie prin artă, susținută de Claudiu Fălămaș, iar pe 11 august, Lipicioșii au prezentat la Grădina BIS, luată cu asalt de lume, show-ul muzical multilingv „Planeta roz bombonˮ.

După succesul din cartierele Trei Stejari, Terezian și Ștrand, COOL-Tura prin cartiere va continua în Valea Aurie, pe stadionul de rugby Bebe Boboc, cu un concert Concert Suburbia 11 (29 august, ora 20:00), prin care proiectul caută să nu se limiteze la teatru, ci să își îmbogățească orizontul artistic, înglobând și un mesaj social, pe care muzicienii de la Suburbia 11 îl exprimă cu prisosință, în mod plăcut și convingător. Cartierul Valea Aurie va fi de asemenea gazda următorului eveniment, în 30 august, de la ora 19:00, când pe aceeași scenă, în cadrul spectacolului „Orașul meuˮ —Sezon 2019, vor urca actorii Bis Teatru, alături de locuitori ai cartierelor sibiene, ce vor împărtăși publicului povești inedite, haioase, emoționante, din diversele zone ale orașului în care s-au născut și au trăit.

Cercul călătoriilor artistice se va închide în plăcuta ambianță a Grădinii BIS, de pe strada Ștefan cel Mare, nr. 56, unde pe 31 august va avea loc de la ora 20:00 un eveniment special pentru artiștii BIS Teatru. Este vorba despre reprezentația cu numărul 50 a spectacolului „Născut în ’90ˮ, regizat de Bogdan Sărătean, unul dintre cele mai longevive și mai apreciate din repertoriul trupei. Premiat în anul 2015, în cadrul celei de-a treia ediţii a Festivalului Naţional de Teatru Independent de la Bucureşti, acesta evocă cu umor dar și amară ironie istoria primului deceniu postrevoluționar, împletită cu istoriile personale ale celor trei tineri actori (Andrada Grosu, Aneea Opriş şi Claudiu Fălămaş), născuți la puțin timp după Revoluția din ’89, dar și cu momente muzicale sau imagini de arhivă, ce alcătuiesc un spațiu al amintirilor comune, al experiențelor trecute, ce încă reverberează în prezent.teatru, muzică și gastronomie în a doua parte a proiectului cool-tura prin cartiere

Închiderea oficială a proiectului „COOL-Tura prin cartiereˮ va avea loc de asemenea la Grădina BIS Teatru, pe data de 12 septembrie, de la ora 19:00, cu un show muzical susținut live de Charlie Fălămaș și o competiție gastronomică, în cadrul căreia se vor întrece în ale gătitului doi maeștri ceaunieri: Food Monkey (aka Dragoș Dumitru) și The Bear (aka Mihai Neguș).
Accesul publicului este liber la toate evenimentele.
Proiectul „COOL-Tura prin cartiereˮ este o acțiune cofinanțată de Administrația Fondului Cultural Național, Primăria Municipiului Sibiu (Agenda Comunității), precum și de Consiliul Județean Sibiu (Agenda Comunității). Asociația Culturală BIS le mulțumește tuturor celor care au alergat la Maratonul Internațional Sibiu pentru Teatrul din Cartier, realuat anul acesta sub formă extinsă, sub numele „COOL-Tura prin cartiereˮ.

Ultima oră

Comentariul meu