crima medias

Tribunalul Sibiu a dat sentința în cazul crimei sălbatice de la începutul anului 2019, de la Mediaș surprinsă de camerele de supraveghere. Cei trei acuzați au primit în total 21 de ani de închisoare, cea mai mare pedeapsă fiind pentru Marius Rusu, un interlop din Alba, care tocmai fusese eliberat din închisoare și care a dat victimei 11 lovituri de cuțit.

Medieșeanul Marius Andrei Faghura a fost ucis după ce una dintre cele 11 lovituri de cuțit i-a secționat artera femurală. Până la sosirea Ambulanței, tânărul de 25 de ani a murit. Atacul s-a petrecut în fața unui club din Mediaș. Scandalul început în club, după ce Faghura, alături alți nouă bărbați  au început o altercație cu grupul din care făceau parte agresorrul care avea un cuțit asupra lui.

În timp ce Marius Rusu îl lovea pe Fagura cu cuțitul, un alt bărbat dintre inculpați îl lovea pe tânărul căzut la pământ cu piciorul în cap. Spre sfârșitul filmării apare și ultimul dintre inculpați, medieșeanul Ovidiu Otvoș care îi aplică victimei câteva lovituri cu pumnul. Instanța l-a condamnat pe Marius Rusu la 12 ani și patru luni de închisoare, la care i se adaugă și pedeapsa neexecutată de 777 de zile, pentru că a fost eliberat în baza recursului compensatoriu. Ceilalți doi inculpați au primit unul 5 ani de închisoare iar celălalt la 4 ani și două luni de închisoare.

VIDEO Imagini cu crima de la Mediaș: Criminalul a scos cuțitul și a turbat de furie după ce a fost atacat!

Detalii șocante de la crima din Mediaș: Tatăl și-a văzut fiul murind în fața clubului

video

Fragmente din sentința Tribunalului Sibiu

În baza 188 alin. 1 c.p. cu aplicarea art. 41 alin. 1 Cod penal, 43 alin. 5 Cod penal art. 75 alin. 1 litera a Cod penal și a art. 396 alin. 10 Cod pr.pen. condamnă pe inculpatul ANGHEL PAUL, în prezent aflat în Penitenciarul Aiud, la pedeapsa închisorii de 5 ani pentru săvârşirea infracţiunii de omor. Sentința nu este definitivă.

În baza 188 alin. 1 C.p. cu aplicarea art. art. 75 alin. 2 litera b Cod penal și a art. 396 alin. 10 Cod pr.pen. condamnă pe inculpatul OTVOS OVIDIU IOAN, în prezent aflat în Penitenciarul Aiud, la pedeapsa închisorii de 4 ani pentru săvârşirea infracţiunii de omor, sporită la 4 ani şi 2 luni de închisoare pentru tulburarea liniștii publice.

 

În baza 189 alin. 1 litera e Cod penal cu aplicarea art. 41 alin. 1 Cod penal, art. 75 alin. 1 litera a Cod penal, condamnă pe inculpatul RUSU MARIUS, în prezent aflat în Penitenciarul Aiud, la pedeapsa închisorii de 12 ani pentru săvârşirea infracţiunii de omor. În baza art. 67 alin.2 C.p. aplică inculpatului pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor prevăzute de art.66 alin.1 lit. a , b şi d C.pen. pe o durată de 4 ani. În baza art. 65 C.pen. aplică inculpatului pedeapsa accesorie a interzicerii drepturilor prevăzute de art. art. 66 alin.1 lit. a, b şi d C.pen. În baza art. 371 Cod penal cu aplicarea art. 41 alin. 1 Cod penal, art. 75 alin. 1 litera a Cod penal condamnă acelaşi inculpat la pedeapsa de 6 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de tulburarea ordinii şi liniştii publice. În baza art. 67 alin.2 c.p. aplică inculpatului pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor prevăzute de art.66 alin.1 lit. a , b şi d C.pen. pe o durată de 4 ani. În baza art. 65 C.pen. aplică inculpatului pedeapsa accesorie a interzicerii drepturilor prevăzute de art. art. 66 alin.1 lit. a, b şi d C.pen. În baza art. 372 alin. 1 litera a Cod penal cu aplicarea art. 41 alin. 1 Cod penal, art. 75 alin. 1 litera a Cod penal condamnă acelaşi inculpat la pedeapsa de 6 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de port sau folosire fără drept de obiecte periculoase, În baza art. 67 alin.2 c.p. aplică inculpatului pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor prevăzute de art.66 alin.1 lit. a , b şi d C.pen. pe o durată de 4 ani. În baza art. 65 C.pen. aplică inculpatului pedeapsa accesorie a interzicerii drepturilor prevăzute de art. art. 66 alin.1 lit. a, b şi d C.pen. În baza art. 38 al. 2 Cod penal, art.45 alin.1 Cod penal contopeşte pedepsele aplicate inculpatului urmând ca acesta să o execute pe cea mai grea, de 12 ani închisoare, sporită la 12 ani şi 4 luni de închisoare şi pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor prevăzute de art.66 alin.1 lit. a , b şi d C.pen. pe o durată de 4 ani. În baza art.45 alin.5 Cod penal contopeşte pedepsele accesorii şi dispune ca inculpatul să execute pedeapsa accesorie prevăzută de art. art. 66 alin.1 lit. a, b şi d C.pen. În baza art. 43 alin. 2 Cod penal adaugă la pedeapsa rezultantă de 12 ani şi 4 luni închisoare restul rămas neexecutat de 777 zile închisoare din pedeapsa de 13 ani închisoare dispusă prin sentinţa penală 288/28.04.2014 a Tribunalului Alba, definitivă prin decizia penală nr. 360/11.06.2014 a Curţii de Apel Alba Iulia, urmând ca inculpatul să execute în final 14 ani 5 luni şi 16 zile de închisoare.

 

Comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.