coronavirus: biblioteca astra ia măsuri de prevenție – activitatea cu publicul suspendată
FOTO: arhivă

Având în vedere dispozițiile și recomandările transmise de către autoritățile naționale de resort, în contextul epidemiologic actual, Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu informează publicul larg cu privire la măsurile întreprinse în scopul prevenirii și răspândirii infecțiilor respiratorii, inclusiv a celor cauzate de virusul COVID-19.

  • În perioada 11 – 31 martie 2020, se suspendă activitățile cu publicul în toate structurile Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu – toate compartimentele, sălile de lectură și filialele. Angajații bibliotecii își vor continua activitatea administrativă internă, în intervalul orar 8:00 – 16:00, dar nu vor desfășura activități cu publicul.
  • Având în vedere suspendarea temporară a activităților cu publicul în spațiile bibliotecii, pentru moment nu este necesară returnarea documentelor la termen. Restituirea cărților se face, fără penalizare, la redeschiderea bibliotecii pentru public. Invităm cititorii să utilizeze platforma electronică CloudLibrary, accesibilă prin introducerea datelor de identificare ale utilizatorului.
  • În ceea ce privește metodele de prevenție a răspândirii infecțiilor, precizăm că, în cadrul Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu, a fost instituit un program sporit de curățenie și igienizare: dezinfectarea frecventă a tuturor suprafețelor expuse, de uz comun (clanțe, balustrade, ferestre, butoane lifturi, mese, birouri), asigurarea substanțelor pentru dezinfectare și alimentarea constantă a dispozitivelor instalate pentru utilizatori în holuri sau punctele sanitare (săpun, soluție dezinfectantă, prosoape de hârtie).
  • Referitor la desfășurarea manifestărilor programate în spațiile Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu în luna martie, menționăm că acestea au fost anulate. Pentru informații actualizate cu privire la desfășurarea, anularea sau amânarea unor evenimente ulterioare, vă rugăm să consultați periodic site-ul instituției sau pagina de Facebook.

În funcție de evoluția situației și de comunicările ulterioare transmise de autoritățile naționale, județene și locale, Biblioteca Astra va face noi precizări.


Ultima oră

Comentariul meu

Publică