fbpx

Șase cadre medicale infectate în laboratorul pentru teste COVID de la Spitalul Județean Sibiu

0 2.169

Șase cadre medicale care lucrează în laboratorul Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu au fost confirmate cu noul coronavirus. Nu se știe deocamdată cum s-au infectat. Direcția de Sănătate Publică a început o anchetă epidemiologică iar conducerea Spitalului Județean i-a înlocuit pe asistenții bolnavi cu personal de pe alte secții.

Directorul Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu spune că activitatea laboratorului pentru teste COVID nu este afectată și sunt prelucrate în continuare toate testele care ajung la SCJU Sibiu.

„Laboratorul nostru funcționează în parametri normali. În locul asistenților bolnavi, au fost repartizați alți asistenți, de pe alte secții ale spitalului. Se lucrează în două ture, ca și până acum, cu cate un medic și două asistente. Este o anchetă epidemologică în desfășurare. Deocamdată nu știm în ce condiții s-au infectat cadrele medicale. Există protocoale, se respectă și de asemenea avem echipamente de protecție”, a precizat, pentru Ora de Sibiu, Liliana Coldea, directorul Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu.

Conform ultimelor date oferite de Direcția de Sănătate Publică Sibiu, în prezent, un număr de 22 persoane sunt confirmate pozitiv în urma testării SARS CoV-2, din rândul personalului din sistemul de sănătate.

De la începutul pandemiei, până în prezent, în județul Sibiu au fost confirmate pozitiv în urma testării SARS CoV-2, 133 de persoane din sistemul de sănătate, iar dintre acestea, 111 au fost declarate vindecate și externate.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.