exclusiv municipiul sibiu va intra în carantină - prefectul confirmă situația

Municipiul Sibiu a ajuns miercuri la o rată de infectare de 11,18 la mia de locuitori, iar județul, pentru a treia zi consecutiv se află în topul județelor din țară, cu o rată de 7,19 la mia de locuitori. Deși până acum Prefectul Mircea Crețu declarase că nu se impune carantinarea niciunei localități din județ, deci nici a municipiului Sibiu, iată că valul de infectări cu coronavirus i-a schimbat părerea. A confirmat pentru Ora de Sibiu că joi, în ședința de Comitetului Județean pentru Situații de Urgență se va propune carantinarea cel puțin a municipiului Sibiu.

Surse au declarat pentru Ora de Sibiu că s-au trimis deja către IPJ Sibiu și Jandarmeria Sibiu informări în acest sens și li s-a cerut să stabilească efectivele și punctele de verificare ale intrărilor în oraș.

Rată de incidență de 11,18 în municipiul Sibiu – Aproape 2.000 de cazuri confirmate în ultimele 14 zile

Prefectul Mircea Crețu, aflat în izolare după infectarea cu coronavirus, a admis pentru Ora de Sibiu că informațiile sunt adevărate. ”Da, am ajuns la o rată de infectare la care cred că sunt necesare aceste măsuri. Carantinarea se impune, și nu cred că doar în cazul Sibiului, ci și al Cisnădiei, Șelimbărului și tot ce înseamnă împrejurimile municipiului, unde rata de infectare este mare. Cel mai probabil în ședința de mâine (n.r. joi, 12 noiembrie), se vor face propunerile acestea care mai apoi vor trebui aprobate de CNSU, de domnul Raed Arafat. Este momentul să se ia o astfel de măsură.”, a declarat prefectul Mircea Crețu.

Ce presupune carantinarea

Sibiul, pentru a treia zi consecutiv cea mai mare incidență din țară – Am ajuns la 7,19


Una din măsurile care se vor lua în timpul carantinei este restricționarea deplasărilor și pe timp de zi. ”Aceasta este cu siguranță o măsură ce se va lua. Populația va ieși probabil cu o declarație sau cu legitimația de serviciu, se va putea ieși doar în anumite situații- serviciu, medic, asigurarea alimentelor de bază. Cu cât ne întâlnim mai puțin, cu atât scade riscul de contaminare. S-ar putea să fie și alte măsuri, dar acestea se vor regăsi în propunerile Comitetului Județean pentru situații de Urgență și sperăm să vedem rezultatele peste două săptămâni”, a declarat prefectul Mircea Crețu pentru Ora de Sibiu.

LISTA RESTRICȚIILOR IMPUSE LA NIVEL NAȚIONAL, INTRATE ÎN VIGOARE DE LUNI, 9 NOIEMBRIE

Prefectul județului Sibiu, aflat în izolare, infectat fiind cu coronavirus, a făcut din nou un apel la respectarea măsurilor de protecție împotriva infectării cu covid 19.  ”Ține de noi să reducem rata de infectare, să dăm un exemplu. Cum am ajuns în top cu infectările, putem arăta că ne descurcăm și să le combatem. Să purtăm masca, să ne dezinfectăm pe mâini, să nu ducem mâinile la față înainte de a le dezinfecta, și cel mai important, să limităm întâlnirile. Să nu mai interacționăm unii cu alții o perioadă”, este apelul lui Mircea Crețu.

 

 

 

 

 

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu

Publică

  1. Adevărul este că unul din 2 indivizi sunt predispuși la testare să fie depistați cu bacteria aceea existentă dintotdeauna numită covid. Ce veți face? Pentru o tuse și un strănut închideți orașe întregi? Marketurile sunt pline de alimente care conțin aditivi și chimicale, viruși reali cancerigeni. O curățenie generală asupra acestui serios aspect cine va face? A mai rămas vreun politician care să nu fie complexat de răceala numită covid? Vă luați după exemplele negative din alte țări? Specific românilor care le place să fie cu jugul pe gât, lingăi la “divinul” UE.