foto - tren deraiat pe valea oltului - locomotiva și un vagon au sărit de pe șine

Calea ferată ce leagă Vâlcea de Sibiu este blocată marți dimineața în zona Călimănești după ce aluviuni au ajuns aici și au dus la deraierea unui tren. Din fericire însă niciun pasager nu a fost rănit.

Din cauza scurgerilor de pe versanţi pe firul de cale ferată au ajuns aluviuni care dus la deraierea locomotivei şi a primului vagon. În tren se aflau nouă călători care nu au suferit vătămări.

CITIȚI ȘI: VIDEO FOTO – Valea Oltului blocată de căderi de pietre – Traficul auto serios afectatfoto - tren deraiat pe valea oltului - locomotiva și un vagon au sărit de pe șine

„Din cauza scurgerilor de pe versanţi pe firul de cale ferată au ajuns aluviuni care dus la deraierea locomotivei şi a primului vagon. În tren se aflau nouă călători care nu au suferit vătămări. Calea ferată a fost afectată prin depunere de aluviuni şi spălarea terasamentului pe ambele şine, pe o distanţă de aproximativ 300 de metri. Circulaţia feroviară în zonă este blocată”, a precizat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Vâlcea, Cătălin Udrea.

Și traficul rutier a fost afectat serios din cauza căderilor de pietre pe DN7 – Valea Oltului. VIDEO și detalii – AICI!

foto - tren deraiat pe valea oltului - locomotiva și un vagon au sărit de pe șinefoto - tren deraiat pe valea oltului - locomotiva și un vagon au sărit de pe șine

Calea ferată a fost afectată prin depunere de aluviuni şi spălarea terasamentului pe ambele şine, pe o distanţă de aproximativ 300 de metri. Marți dimineața traficul încă era blocat.foto - tren deraiat pe valea oltului - locomotiva și un vagon au sărit de pe șine

Echipele de intervenţie ale CFR acționează în zona Călimănești, unde un tren a deraiat, cu vinciuri hidraulice pentru ridicarea, repunerea pe şină și retragerea vagoanelor deraiate, urmând apoi ca personalul feroviar de specialitate să desfășoare lucrări de reparații la infrastructura feroviară.

Traficul feroviar este temporar închis, între stațiile Călimănești și Cozia, unde, în cursul acestei dimineți, din cauza ploilor abundente și a aluviunilor de pe versanți s-a produs deraierea unui tren (SNTFC CFR Călători), care circula pe firul I, anunță compania.

Trenul, care circula pe relația Râmnicu Vâlcea – Sibiu, avea în compunere 2 vagoane, locomotiva și primul vagon fiind deraiate.

Din cauza grohotișului depus și a terasamentului spălat de torenți, a fost închis și firul II de circulație, începând cu ora 7:00.

Pentru asigurarea continuității circulației feroviare, reprezentanții Regionalei CF Craiova asigură transbordarea călătorilor cu mijloace auto între stațiile Călimănești – Lotru. Această măsură se va menţine pănă la finalizarea operaţiunilor desfăşurate la faţa locului.

Ultima oră

Comentariul meu