Sibienii se vor putea programa din nou pentru vaccinare – Vine încă un lot de vaccinuri

4.388

La trei zile de la începutul etapei a doua de vaccinare, sibienii nu s-au mai putut programa la niciunul din centrele din județ. Programările au fost întrerupte deoarece au fost epuizate dozele alocate Sibiului. Dar, acest lucru se va putea relua în două, trei zile, când se va primi un nou lot de vaccinuri anti covid.

Județul Sibiu se aprovizionează cu vaccin anti covid de două ori pe săptămână – lunea și joia. Astfel, joi, 21 ianuarie, vor veni 1680 de doze. ”Pentru județul Sibiu comandăm 420 de doze pe zi. Asta înseamnă, dacă aprovizionarea se face de două ori pe săptămână, că joi, de exemplu, vor veni 1680 de doze, adică 420 pentru vineri, sâmbătă, duminică, urmând ca luni să primim un alt lot. Aceste doze sunt alocate pentru a doua etapă de vaccinare, adică pentru cei care se programează pe site sau prin intermediul medicilor de familie, sau prin call center. La aceste doze se adaugă dozele pentru etapa I, care nu s-a încheiat încă, pentru că mai sunt cadre medicale care se vaccinează, plus cele pentru centrele rezidențiale, plus cele pentru rapel, care la Sibiu începe în data de 20”, a explicat pentru Ora de Sibiu colonel Daniel Chelcea, directorul DSP Sibiu.

Citește și Locuri epuizate la vaccinare în majoritatea centrelor – Nici în județele vecine nu prea mai sunt

Astfel, începând probabil de joi, sibienii se vor putea programa din nou pe site, iar medicii de familie își vor planifica pacienții pentru vaccinare. ”Acesta este ritmul de aprovizionare și programare. Nu putem comanda mai multe doze deodată pentru că trebuie să respectăm condițiile de stocare. Și nu se pot face programări pe câteva luni înainte. Programările se fac pentru 20 de zile în avan, iar apoi când se primesc doze noi, se reiau. În momentul în care România și implicit Sibiul va primi mai multe doze, se vor deschide și alte centre de vaccinare”, spune colonelul Daniel Chelcea.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Arată comentarii (1)