recensământ de probă la sibiu - peste 400 de adrese vor fi verificate

Institutul Național de Statistică va realiza în anul 2022 Recensământul populației și al locuințelor din România. Pentru a verifica modul de organizare și planificare a acestei acțiuni, în perioada 10-31 martie 2021 se va desfășura un recensământ de probă. Primăria Sibiu sprijină Institutul Național de Statistică, informând sibienii cu privire la aceste acțiuni.

Institutul Național de Statistică a selectat pentru acest recensământ de probă aproximativ 50.000 de gospodării din toată țara, din municipiul Sibiu fiind selectate 463 de adrese. Lista adreselor selectate este publică pe site-ul Direcției Județene de Statistică Sibiu: https://sibiu.insse.ro/recensaminte/recensamantul-populatiei-si-locuintelor-runda-2021/

Persoanelor care locuiesc la aceste adrese au obligația de a participa la acest recensământ de probă care se poate realiza prin două metode:

  1. AUTORECENZAREA online în perioada 10-16 martie 2021 prin completarea formularului de preînregistrare, pentru membrii gospodăriei, disponibil la adresa: https://rpl.insse.ro/. Ulterior veți primi un link pe e-mail pentru a accesa formularul de recenzare pe care trebuie să îl completați Auto-recenzarea se va putea realiza de pe smartphone, tabletă, laptop sau PC.

!!! Această variantă este cea recomandată și mai sigură în contextual pandemic curent.

  1. RECENZAREA prin deplasarea recenzorilor în teren pentru realizarea interviurilor față-în-față în cazul persoanelor/gospodăriilor unde, din motive obiective, nu s-a putut efectua auto-recenzarea. Atenție!! Recenzorii se vor identifica cu legitimație de serviciu și cu cartea de identitate.

Institutul Național de Statistică precizează că informațiile colectate prin intermediul chestionarelor individuale vor fi prelucrate în conformitate cu legislația în vigoare privind protecția datelor cu caracter personal (Regulamentul UE nr.679/2016) și anonimizate imediat după intrarea în sistem. Datele colectate la recensământul de probă nu vor fi făcute publice și nici diseminate în vreun fel.

Participarea la recensământ și furnizarea de informații corecte și complete fie prin metoda auto recenzării, fie prin intermediul interviului față-în-față cu un recenzor sunt obligatorii. Refuzul de a furniza informațiile solicitate sau de a primi vizita recenzorului, precum și furnizarea de informații incorecte constituie contravenții și se sancționează cu amenzi cuprinse 1.000-5.000 lei, în conformitate cu prevederile OUG nr. 19/2020 privind organizarea și desfășurarea Recensământului Populației și Locuințelor din România runda 2021, modificată și aprobată prin Legea nr. 178/2020.

Mai multe informații despre Recensământul Populației și al Locuințelor care se va desfășura în semestrul I al anului 2022, cât și despre recensământul de probă se pot obține accesând site-ul http://www.recensamantromania.ro/

Ultima oră

Comentariul meu