fbpx

Restricțiile care intră în vigoare de sâmbătă la Sibiu – Restaurantele se închid la interior

12.065

Începând de sâmbătă, 13 martie, preț de 14 zile, municipiul Sibiu este oficial în scenariul roșu. Asta înseamnă că se introduc o serie de restricții, cu aplicare imediată de la ora 00.00. Printre ele cea mai importantă este închiderea restaurantelor la interior.

Operatorii economici care desfășoară activități de preparare a produselor alimentare și a băuturilor alcoolice și nealcoolice, sunt obligați să închidă locațiile din interiorul clădirilor. Vorbim despre restaurante, cafenele, baruri, fast-food-uri.

VEZI ȘI – Ce înseamnă intrarea în scenariul roșu la Sibiu – Nu se închide orașul și nu intrăm în carantină

Comitetul Județean de Urgență a comunicat vineri, că ’’se constată încadrarea la incidenţa cumulată a cazurilor pe ultimele 14 zile de peste 3/1000 de locuitori pentru UAT Municipiul Sibiu. Ca urmare, pentru următoarele 14 zile începând cu 13.03.2021 ora 00:00, în Municipiul Sibiu se pun în aplicare măsurile prevăzute de H.G. 35/2021 cu aplicare în ziua de 13.03.2021, iar din 14.03.2021 se pun în aplicare măsurile prevăzute în H.G. 293/2021 aferente incidenţei cumulate pe ultimele 14 zile de peste 3/1000 de locuitori’’.

CITIȚI ȘI – Alertă – Sibiul intră de sâmbătă, 13 martie, în scenariul roșu – Se introduc restricții

Unii proprietari de restaurante au interpretat greșit hotărârea luată de CJU Sibiu, și au lăsat locațiile deschise la interior sâmbătă dimineață. Totuși decizia este clară. În hotărârea de Guvern 35/2021 se stipulează clar că ’’activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor, este interzisă la depășirea incidenței de 3/1.000 de locuitori’’.
Același lucru se spune și Hotărârea de Guvern 293 din 2021. Astfel restaurantele trebuie închise la interior începând chiar de sâmbătă.
Cititi AICI, toate restricțiile introduse la Sibiu, pentru 14 zile.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.