foto - ucraina închide stațiunea bukovel din cauza creșterii alarmante a cazurilor de covid 19

Românii care aveau planificate vacanțe în stațiunea de schi Bukovel din Ucraina, trebuie să își anuleze planurile, cel puțin până în 27 martie. Autoritățile locale au decis să închidă temporar pârtiile de schi și unitățile de cazare din cauza creșterii alarmante a cazurilor de infectări cu covid 19.

Decizia a fost luată în cadrul unei ședințe a șefului administrației regionale de stat Ivano-Frankivsk, a Poliției Naționale, a Serviciului de stat pentru alimente și consumatori și a conducerii stațiunii de schi „Bukovel”.
Astfel începând de sâmbătă, 13 martie, toată staținea a fost băgată în carantină. Hotelurile, pensiunile, restaurantele, barurile și pârtiile de schi au fost închise. Mai mult instalațiile care deservesc transportul schiorilor pe pârtii, au fost sigilate de poliția ucraineană.

’’În data de 12.03.2021 comisia regionala a stabilit ca in perioada 13.03.2021-27.03.2021 teritoriul satului Poleanițea accesul va fi interzis. În perioada menționată este interzis accesul cetățenilor în satul Poleanițea (inclusiv stațiunea Bukovel) în scop recreativ, sportiv sau orice alt motiv’’, spun și autoritățile locale, într-un comunicat de presă.

foto - ucraina închide stațiunea bukovel din cauza creșterii alarmante a cazurilor de covid 19
FOTO – Bukovel Romania Official / Facebook

Românii aflați deja în Bukovel – ’’Se închide totul aici’’
Românii care sunt deja la Bukovel spun că totul este închis și se văd nevoiți să se întoarcă acasă. ’’ Am fost sunat acum 5 minute de proprietarul hotelului unde aveam cazare de duminică, 14 Martie, că din această noapte de la ora 00:00 se închide Bukovelul, datorită situației Covid’’, spune Han Cristian, pe grupul Bukovel România Official.


foto - ucraina închide stațiunea bukovel din cauza creșterii alarmante a cazurilor de covid 19
FOTO – Bukovel Romania Official / Facebook

’’Aseara poliția a închis și sigilat toate lifturile centrale ce duc spre celelalte pârtii și nu au mai lasat pe nimeni să urce’’, mai spune acesta.

Sibieni întorși din drum
Claudiu Rusu, un tânăr de 26 de ani din Sibiu, era în drum spre Bukovel, alături de încă 6 prieteni, când au fost sunați de la hotel. ’’Abia trecuserăm de Cluj, când ne-au sunat și ne-au anunțat că ne vor anula cazarea, pentru că se închide stațiunea din cauza situației din regiune. Vor înapoia banii. Nu avem ce face. Ne întoarcem acasă’’, a spus acesta pentru Ora de Sibiu.

Se introduc restricții până în 27 martie
’’În perioada indicată, intrarea va fi limitată pentru cei care merg spre Polyanytsia (inclusiv complexul turistic Bukovel) pentru divertisment, sport și alte scopuri de odihnă. Cerințele și deciziile comisiei regionale ne blochează de fapt continuarea și furnizarea de servicii turistice’’, spun reprezentanții domeniului schiabil într-un comunicat de presă.

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu

Publică

  1. Românii, înainte de a merge-n țara aia, tre sa se informeze care-i situatia epidemiologica acolo. Pentru ca inregiunea aia cu Bukovelul e dezastru, sunt in scenariul rosu. Dar lor nu le pasa, pofta lor vrea schi.