update: acțiune masivă de plantare la porumbacu de jos. fără mască

O acțiune de plantare masivă de arbori a avut loc, la finalul săptămânii trecute, în Porumbacu de Jos, la care au participat și angajați ai primăriei. Într-o singură zi, cei prezenți au plantat 15.500 de puieți. Nicio persoană care a luat parte la acțiune nu a purtat însă mască de protecție.

UPDATE

Georgeta Poșa, primarul comunei Porumbacu de Jos, spune că, deși în unele momente participanții nu au purtat mască de protecție, s-a păstrat distanțarea fizică. „S-a păstrat distanțarea fizică, participanții nu au stat mai aproape de doi metri distanță unul de celălalt. Au fost momente când s-a renunțat la mască din cauza faptului că participanții la acțiune au fost supuși unui efort intens, purtarea acesteia fiind dificilă, însă distanțarea s-a păstrat mereu. Ordinul 874/81/2020, privind instituirea obligativității purtării măștii de protecție, prevede anumite excepții în care masca nu este obligatorie, și anume atunci când persoanele desfășoară activități fizice intense”, a declarat, pentru Ora de Sibiu, Georgeta Poșa, primar comuna Porumbacu de Jos.

Și Mihai Bucșă, șeful Ocolului Silvic Avrig, spune că s-a renuțat la mască atunci când participanții au urcat în zonele mai înalte. „Schema de împădurire se face cu distanțare de doi metri între puieți și respectiv între participanții la acțiunea de plantare. S-au respectate condițiile de distanțare, iar în momentul în care s-a trecut de la zonele înalte la zonele joase au fost puse la dispoziția participanților măști și dezinfectant”, spune Mihai Bucșă, șef Ocolul Silvic Avrig.

Știrea inițială

update: acțiune masivă de plantare la porumbacu de jos. fără mască

Primăria comunei Porumbacu de Jos a publicat, pe pagina de Facebook, o serie de imagini în care sunt surprinși angajați ai instituției, care au participat la o acțiune de plantare de arbori. Persoanele care apar în imagini nu poartă mască de protecție.


Nici primarul comunei, Georgeta Poșa, nu apare în imagini purtând mască.

update: acțiune masivă de plantare la porumbacu de jos. fără mască

CITEȘTE ȘI: Adrian Bibu internat cu covid, după ce a plantat pomi alături de Cîmpean și Turcan – Niciunul nu avea mască

„Este vorba despre refacerea unei suprafețe de pădure care a fost degradată și ne-am propus să împădurim zona cu puieți forestieri de mai multe feluri. Mi-aș dori ca tot mai mulți oameni să participe la astfel de acțiuni, demonstrând astfel dragostea lor pentru natură, cu gândul la prezent și la ceea ce vom lăsa generațiilor viitoare”, spune primarul Georgeta Poșa.

Acțiunea a fost organizată de Ocolul Silvic Avrig, prin Districtul 2 Porumbacu. Acțiunile de împădurire vor continua și în perioada următoare.

Ultima oră

Comentariul meu

Publică