Măsurile pentru sezonul estival încă necunoscute – Se cere accesul pe plaja fără mască

508

Sezonul estival este aproape, dar reprezentanții Horeca și turiștii nu știu ce reguli vor trebui să respecte.

Măsurile obligatorii introduse de anul trecut, precum purtatul măștii în spațiile publice, lasă loc de interpretări, scrie stiri.tvr.ro.

Antreprenorii din industria HORECA cer însă eliminarea obligativității măștii, inclusiv pe plaje. Totul va depinde însă de evoluția campaniei de vaccinare până la 1 iunie.

Masca de protecție trebuie purtată în toate spațiile publice. Dar cum definim când vine vorba de litoral, tot nu e clar.

În vara trecută nu a existat o astfel de măsură, iar autoritățile vor să vină în scurt timp cu noi reguli, așa încât turiștii să nu fie siliți să intre în apa mării cu masca pe față.

Paul Ene, secretar de stat Ministerul Economiei şi Turismului: „În următoarele şedinţe ale CNSU se va lua în discuţie sezonul estival şi redechiderea acestui sezon, tocmai pentru a nu avea situaţii aberante precum purtarea măştii în apă sau alte lucruri care ar putea fi interpretate greşit. (…) Sunt sigur că distanţarea şi toate aceste măsuri vor fi suficiente pentru ca oamenii să poată sta cât de cât relaxaţi la plajă„.

Probleme mai mari au de rezolvat însă cei din HORECA. Pe lângă compensații de la stat, patronii cer relaxarea regulilor și restricțiilor actuale.

Mai multe detalii, în materialul VIDEO

Totul va depinde însă de cât de multe cazuri de infectare vor fi la acea vreme, dar și de ritmul campaniei de vaccinare.

În funcție de acești indicatori, vor fi luate deciziile pentru acest sezon estival.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Spune ce crezi