grecia primește din nou turiști, după șase luni de carantină strictă

Timp de șase luni, Grecia a fost în carantină. Perioada grea a trecut, iar de vineri s-a redeschis sezonul pentru turiști. Aceștia au venit deja în număr mare pentru a se relaxa pe plajele însorite, dar au urmat regulile impuse de guvernul elen.

Regulile sunt stricte: toți au fost nevoiți să prezinte un test PCR negativ ori dovada că sunt vaccinați anti-COVID, cu ambele doze, iar de la rapel trebuie să fi trecut cel puţin 14 zile, scriu stirileprotv.ro

În insula grecească Naxos din marea Egee, totul este pregătit pentru turiști. Vizitatorii sunt o gură de oxigen după o carantină strictă de aproape o jumătate de an. Tavernele au întins mesele, plajele sunt pline de șezlonguri, iar restaurantele abia așteaptă să-și ospăteze clienții.

Anul trecut, în mijlocul pandemiei, numărul turiștilor din Grecia a fost un sfert din cel înregistrat în 2019. Autoritățile elene speră că anul acesta să fie de două ori mai mare faţă de anul trecut.


În Atena au aterizat deja primele avioane cu turiști din alte țări europene. Mulți s-au grăbit spre portul din Pireu, de unde s-au îmbarcat spre insule din marea Egee.

Cei mai mulți dintre turiști sunt cu gândul la plaje și la taverne. Dar și cei pasionați de cultură vor avea un sejur de neuitat. Odată cu sezonul turistic, autoritățile au permis și deschiderea muzeelor, cu lacate pe uşi încă de anul trecut, de la jumătatea lunii noiembrie.

Ultima oră

Comentariul meu

Publică