relaxare și la sălile de fitness- acces pentru cei vaccinați
FOTO - Arhivă

Măsurile de relaxare anunțate de Guvern începând cu 15 mai includ și funcționarea sălilor de fitness. De sâmbătă acestea pot funcționa la jumătate din capacitate, iar de la 1 iunie, se poate trece la 70% din capacitate dacă cei care vin la sport sunt vaccinați. Raed Arafat a anunțat că patronii sau administratorii sălilor care nu respectă aceste reguli vor fi amendați.

VEZI AICI LISTA COMPLETĂ A MĂSURILOR DE RELAXARE

Hotărârea de Guvern, cu modificările care intră în vigoare din 15 mai, prevede că: Se permite activitatea cu publicul operatorilor economici care desfășoară activitatea în spații închise în domeniul sălilor de sport și / sau fitness fără a depăși 50% din capacitatea maximă în județele / localitățile unde incidența la 14 zile este mai mică sau egală cu 3 la mia de locuitori, cu asigurarea unei suprafețe de minim 7 mp pentru fiecare persoană.

”Este primul act normativ pe care-l adoptăm, prin care începem revenirea la normalitate. Aceste măsuri sunt până la 1 iunie. De la 1 iunie, o parte dintre aceste măsuri vor fi relaxate, dar sunt şi altele şi sunt prezentate în hotărârea CNSU”, a precizat premierul.

Astfel, de la 1 iunie, este prevăzut ca: Activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activitatea în spații închise în domeniul sălilor de sport și / sau fitness fără a depăși 70% din capacitatea maximă în județele / localitățile unde incidența la 14 zile este mai mică sau egală cu 3 la mia de locuitori, cu asigurarea unei suprafețe de minim 4 mp pentru fiecare persoană dacă toate persoanele sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2, dacă au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare.


Întrebat cum poate verifica un patron de sală de fitness dacă persoanele sunt vaccinate, premierul Florin Cîțu a precizat că acestea trebuie să prezinte adeverința de vaccinare la intrare.

“Clienții sălilor trebuie să prezinte dovada faptului că s-au vaccinat, așa cum prezintă acel card de acces”, a precizat premierul, la finalul ședinței de Guvern.

De asemenea, Raed Arafat a explicat că reprezentantul sălii de sport are obligația să verifice dacă persoanele sunt vaccinate, în caz contrar va fi amendat.

 

Ultima oră

Comentariul meu

Publică