Ministru Bode despre ancheta polițiștilor șpăgari de la Sibiu – ‘‘Facem curățenie în propria ogradă”

3.275

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a declarat, miercuri seara, că ceea ce s-a întâmplătoare Sibiu, este de fapt o ”curăţenie în propria ogradă”. Reamintim că în cazul de la Sibiu, 25 de poliţişti sunt anchetaţi pentru corupţie.

„Noi, MAI, ne facem curăţenie în propria ogradă. Am spus de la început că sistemul imunitar al MAI trebuie să fie unul funcţional şi ceea ce vedem astăzi, rezultatul acţiunii Parchetului împreună cu Direcţia Generală Anticorupţie, structură a MAI, că s-a realizat la Sibiu, cu cele 17 mandate de percheziţie, 33 de mandate de aducere, pentru cei 25 de poliţişti de la Poliţia Rutieră, nu este altceva decât intenţia noastră de a curăţa pădurea de uscături”, a afirmat Bode la Antena3.
Ministrul a adăugat că nu este tolerată nicio abatere de la regulamentul Poliţiei Române.

VEZI AICI VIDEO CU POLIȚIȘTII ADUȘI LA AUDIERI LA DIICOT

„Suntem 129.000 de angajaţi în toate structurile MAI, sunt aproximativ 49.000 de poliţişti, evident că sunt şi astfel de situaţii şi aşa cum am procedat la Secţia 16, spre exemplu, unde tot la solicitarea noastră s-a demarat procedura (…), la fel cum s-a întâmplat la Suceava, la celebrul caz de corupţie de la Serviciul de permise, la fel şi aici, acest caz a fost documentat foarte mult timp şi sigur, rămânând la prezumţia de nevinovăţie, astăzi au fost aduşi în faţa instanţei, unii cu propunerea de reţinere, alţii cu cea de arestare. Nu tolerăm nicio abatere de la regulamentul Poliţiei Române. Dacă noi nu suntem un exemplu în societate şi vrem în permanenţă, aşa cum e normal, să transmitem siguranţă şi încredere, va fi greu să demonstrăm acest lucru când avem astfel de elemente”, a precizat Lucian Bode.
Potrivit acestuia, prin astfel de acţiuni „Poliţia Română va avea în final de câştigat”.

Reamintim că miercuri au avut loc zeci de Percheziții. Cele 17 percheziții domiciliare au început miercuri dimineața în probabil cel mai mare dosar de corupție de la nivelul IPJ Sibiu. Polițiști din cadrul Serviciul Rutier, Biroul Drumuri Nationale si Europene sunt acuzați de luare de mită și abuz în serviciu.

CITEȘTE ȘI: Reacția IPJ Sibiu despre anchetarea a zeci de polițiști sibieni bănuiți că luau șpagă ca să ierte șoferi în trafic

Până la orele amiezii, 17 dintre cei 25 de polițiști vizați în dosar au fost aduși la audieri.

VEZI AICI ACUZAȚIILE ADUSE POLIȚIȘTILOR ȘI CUM ACȚIONAU ACESTIA CÂND LUAU ȘPAGĂ

Șaptesprezece polițiști reținuți
Procurorii de la Parchet, care instrumentează dosarul în care 25 de polițiști din Sibiu sunt acuzați de luare de mită si șpagă au deci că nu mai puțin de 17 dintre cei audiați miercuri, să fie reținuți pentru 24 de ore. – DETALII AICI!

VEZI SI: EXCLUSIV – Dosarul polițiștilor șpăgari din Sibiu – 17 persoane reținute pentru 24 de ore 

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Spune ce crezi