duba politie arestari scandal
foto: arhivă

Un bărbat care locuiește în municipiul Mediaș a amenințat cu moartea, în repetate rânduri, un polițist din același oraș, spunându-i că îl va ucide atât pe el, cât și pe soția și copiii săi. După mai multe luni în care omul legii a fost terorizat prin mesaje text, video și audio, bărbatul a fost arestat preventiv. Acesta se numește Louis Lorant Virca și nu este pentru prima dată când comite o infracțiune. În anul 2011, acesta a fost condamnat la închisoare cu suspendare, fiind cercetat într-un dosar pentru trafic de droguri. Mai exact, Virca era unul dintre „locotenenții” lui Horațiu Porta, lider al unei grupări paramilitare.

UPDATE

Horațiu Potra a declarat pentru Ora de Sibiu că nu îl cunoaște pe Louis Lorant Virca. VEZI AICI DECLARAȚIA LUI

Știrea inițială

Potrivit unui comunicat de presă al Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, Louis Lorant Virca a amenințat cu moartea un polițist din Mediaș, care instrumenta un dosar în care individul avea calitate de victimă. Se pare că Virca era nemulțumit de modul în care decurgea ancheta, astfel că i-a spus că îl va omorî atât pe el, cât și pe soția și copiii lui.

„Începând cu luna iunie 2021, persoana vătămată – lucrător de poliție din cadrul Poliției Municipiului Mediaș, în vârstă de 38 ani, născut în județul Cluj, domiciliat în prezent în municipiul Mediaș, județul Sibiu a primit în mod repetat de la un bărbat, în vârstă de  29 ani, născut în județul Mureș, domiciliat în prezent în municipiul Mediaș, județul Sibiu) mai multe mesaje text, audio și audio-video prin care este amenințat cu acte de violență și cu moartea, atât el cât și soția și copiii săi, întrucât acesta este nemulțumit de modul în care lucrătorul de poliție instrumentează un dosar penal în care respectivul bărbat are calitatea de persoană vătămată”, a informat miercuri prim procurorul adjunct Ruginosu Mihaela, înlocuitor al purtătorului de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu.

MAI MULTE DETALII DESPRE INFRACȚIUNILE DE ULTRAJ SĂVÂRȘITE DE MEDIEȘEAN, AICI

În urma anchetei organelor competente, bărbatul care l-a amenințat pe polițist a fost reținut, iar mai apoi a fost arestat preventiv pentru 30 de zile fiind cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de ultraj.

Louis Lorant Virca, membru în gruparea „Potra”

În anul 2010, un sibian pe nume Horațiu Potra avea să devină cunoscut opiniei publice după ce polițiștii și procurorii DIICOT au descins la locuința sa. Potra a fost atunci acuzat că antrenează mercenari și că a pus bazele unei grupări paramilitare. În același dosar a fost anchetat pentru trafic de droguri, însă a fost achitat. Printre „locotenenții” din gruparea lui Potra se numără chiar bărbatul care l-a amenințat pe polițist.

CITEȘTE ȘI: Mercenarul sibian Horațiu Potra – A fost acuzat de constituirea unei grupări paramilitare, în casa lui s-a descoperit un întreg arsenal

Șeful BCCO Alba de atunci, comisarul Traian Berbeceanu declara, imediat după eliberarea din arest preventiv a unora dintre membrii grupării, că armele găsite la ei „sunt arme care în orice moment ar fi putut fi folosite de o celulă teroristă, la un act terorist”. „Din activităţile pe care le-am desfăşurat am stabilit că liderul grupării îşi antrena oamenii în zone din apropierea municipiului Sibiu şi Mediaş, în păduri, efectiv făceau trageri cu armamentul, făceau instruiri de luptă corp la corp, instruiri de supravieţuire în condiţii deosebite, se deplasau în acest sens cu maşini de teren, chiar organizaseră un soi de tabără militară la o fermă pe care o deţinea liderul grupării infracţionale. Toate armele pe care le-am găsit, mai ales armele de foc, sunt arme care în orice moment ar fi putut fi folosite de o celulă teroristă, la un act terorist. Interesant este şi faptul că la mai multe locaţii ale inculpaţilor au fost găsite raniţe pregătite cu tot echipamentul necesar, inclusiv cagule, arme albe, sprayuri iritant lacrimogene sau paralizante, schimburi de haine şi subţiri şi groase pentru anotimp rece, truse medicale, tot ce are nevoie o persoană antrenată să supravieţuiască într-un mediu ostil”, a declarat anul trecut la Sibiu comisarul Traian Berbeceanu, şeful de atunci al BCCO Alba.

Virca a scăpat atunci de închisoare, el primind o măsură mai ușoară decât a celorlalte persoane implicate, și anume o pedeapsă cu suspendare. Acum, acesta se află în arest preventiv fiind cercetat pentr ultraj.

Comentariul meu

Lasă un răspuns