o femeie și un bărbat din micăsasa arși la buzunare – nu au stat în carantină
foto arhivă

Polițiștii sibieni continuă să acționeze integrat, împreună cu celelalte structuri teritoriale cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID – 19. În cursul zilei de marți au aplicat amenzi în valoare de 5.000 de lei unor persoane care nu au stat în carantină, dar și celor care nu au purtat masca de protecție.

„În ultimele 24 de ore, au fost desfășurate acțiuni de verificare în zone aglomerate, centre comerciale, piețe și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la respectarea regulilor impuse referitoare cu precădere la interdicțiile de circulație, portul măștii de protecție sanitară, programul de funcționare a operatorilor economici, precum și utilizarea certificatelor de vaccinare. 75 de polițiști sibieni au fost angrenați ieri în aceste acțiuni, fiind verificate 935 de persoane cu privire la respectarea interdicțiilor și măsurilor impuse privind izolarea/carantina. De asemenea, au fost verificate 20 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate și 63 de mijloace de transport, din care 4 mijloace de transport în comun”, spun reprezentanții Prefecturii Sibiu.

În urma controalelor efectuate, au fost aplicate 10 sancțiuni contravenționale în valoare de 5.000 de lei, din care:

– 2 sancțiuni contravenționale în valoare de 4.000 de lei pentru nerespectarea măsurii carantinei. Este vorba despre o femeie în vârstă de 28 de ani și un bărbat în vârstă de 31 de ani, din localitatea Micăsasa.


– 8 sancțiuni contravenționale în valoare de 1.000 de lei pentru nerespectarea măsurii privind portul măștii sanitare.

Centru Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției, are în monitorizare un număr de 989 persoane aflate în carantină și un număr de 599 persoane în izolare.

Ultima oră

Comentariul meu

Publică