masca ora sport

La Senat a fost depus un proiect prin care absolvenții de gimnaziu să susțină o nouă probă la examenul de Evaluare Națională- educație fizică, igienă, nutriție și fair play. Inițiatorii proiectului vor astfel să îi provoace pe cei mici să facă mai multă mișcare.

Statisticile arată că obezitatea în rândul copiilor e în creștere, iar lipsa mișcării se numără printre cauzele principale. Cu ore puține în programă, educația fizică se transformă de multe ori într-o pauză prelungită unde elevii mai mult vorbesc între ei decât să facă mișcare. Dacă sportul va deveni materie de examen, elevii vor chiuli mai rar la orele de educație fizică, speră părinții, scrie digi24.ro

Nu doar absolvenții claselor a opta ar urma să dea examen la sport.

Bogdan Matei, senator: “Ne dorim să implementăm și pentru clasele a doua, a patra, a șasea și a opta acest sistem de evaluare care presupune promovarea unui stil de viață activ”.

Carmen Cazacu, profesor sport: “Educația fizica este unul dintre factorii importanți pentru ei din toate punctele de vedere, fizic, psihic, intelectual. Noi susținem introducerea a mai multe ore de educație fizică”.

Lipsa sportului este unul dintre motivele pentru care obezitatea crește alarmant în rândul copiilor, atrag atenția medicii. Ei spun că putem preveni obezitatea cu o alimentație sănătoasă, sport și somn de calitate.

Bogdan Pascu, medic de nutriție: “Dacă am un copil și majoritatea ajung cu probleme de greutate, prima întrebare pe care o pun este câtă activitate fizică face. Răspunsul este 0 sau deloc”.

Inițiatorii proiectului promit că examenul la sport nu va pune presiune pe elevi. Fără materie de învățat – doar exerciții fizice și noțiuni de bază despre alimentație și igienă.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Comentariu