lumea în care trăim - criminalul de 17 ani de la mediaș a ucis în direct ca răspuns la o provocare - a filmat cu sânge rece scena terifiantă
Captură din conversația criminalului

Noi detalii ies la iveală în cazul crimei din luna aprilie de la Mediaș. O femeie de 74 de ani a fost omorâtă cu sânge rece de către un adolescent de numai 17 ani. Tânărul, care este cetățean german, locuia de șase ani în România, la Dumbrăveni, fiind adus aici de autoritățile din țara lui pentru „reeducare”. În 12 aprilie însă, acesta a comis o crimă cumplită. El a declarat în fața oamenilor legii că a făcut asta fiindcă a crezut că victima era de etnie romă. Ulterior, o serie de detalii înfiorătoare au ieșit la iveală. Se pare că individul a filmat crima, în acel moment fiind conectat într-o transmisiune live, pentru a le demonstra persoanelor care îl urmăreau că este în stare de astfel de lucruri. 

O femeie în vârstă de 74 de ani a fost omorâtă, în 12 aprilie, într-un cartier din municipiul Mediaș. Aceasta mergea să ducă gunoiul la tomberon atunci când a fost atacată de individ. Imediat după comiterea faptei, autorul crimei a fugit de la fața locului, fiind găsit de anchetatori spre seară la Dumbrăveni. Oamenii legii au stabilit atunci că tânărul are 17 ani, este cetățean german și locuiește de șase ani la o familie de plasament în județul Sibiu, fiind trimis aici la „reeducare”. 

Atunci când a fost audiat, individul a declarat că nu o cunoștea pe femeie, dar a omorât-o fiindcă a crezut că este de etnie romă. (MAI MULTE DETALII AICI)

Acum, la o lună distanță, noi detalii ies la iveală. Ora de Sibiu a intrat în posesia unor imagini înfiorătoare. Potrivit acestora, tânărul în vârstă de 17 ani a filmat momentul crimei pentru a se lăuda în fața prietenilor din mediul online. Crima ar fi avut loc ca răspuns la o provocare. 

Filmarea a fost publicată în 11 mai pe site-ul Documenting Reality, o platformă unde oameni din întreaga lume încarcă secvențe și imagini de la locul crimelor. Videoclipul realizat de tânăr la Mediaș este unul greu de urmărit. La începutul filmării, se aude o voce de bărbat care îi spune adolescentului „Show me” (n.red.: arată-mi). Imediat, camera este îndreptată către medieșeancă, iar criminalul o salută, spunându-i „Bună”. Din imagini se vede cum tânărul se apropie de ea, o trântește la pământ, acolo unde o lovește în mod repetat cu picioarele. Femeia încearcă să strige și să se ridice, însă este lipsită de putere. Imediat, băiatul scoate un cuțit și îi taie gâtul femeii. La final, se poate auzi cum acesta râde, după care pleacă. 


Abonații forumului pe care a fost încărcată filmarea au privit imaginile consternați și le-au comentat. Aceștia spun că au fost îngroziți de faptul că, după ce a omorât-o pe femeie, minorul a început să râdă isteric.

A recunoscut totul 

Inițial se știa un singur lucru: criminalul nu o cunoștea pe femeie. El le-a spus oamenilor legii adevărul doar pe jumătate, că a omorât-o din motive rasiale. Într-un final, a redat firul întregii povești. Pe lângă motivele invocate, acesta a recunoscut și că a filmat crima. Sursele Ora de Sibiu spun că ar fi fost vorba despre o provocare, pe care el a îndeplinit-o în fața celui care îl urmărea într-o transmisiune în direct. Ulterior, filmarea a ajuns și pe diferite site-uri din străinătate.

„Am știut de această filmare, el a recunoscut totul. Expertiza spune că avea discernământ, ceea ce înseamnă că va răspunde penal”, a declarat, pentru Ora de Sibiu, prim procurorul Ioan Veștemean, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu. 

CITEȘTE ȘI: Adolescentul german rămâne în arest preventiv – A vrut o măsură mai ușoară

În prezent, Nino Luciano H., tânărul neamț de la Dumbrăveni, se află în spatele gratiilor. Deși și-ar fi dorit o măsură mai ușoară, ori să fie arestat la domiciliu, ori să fie cercetat sub control judiciar, magistrații au prelungit măsura arestului preventiv pentru încă 30 de zile. În 11 iunie se vor lua noi măsuri împotriva criminalului. 

Ultima oră

Comentariul meu

Publică