turist turisti aeroport femeie calatorii vacanta
Sursa Foto - Pixabay

Persoanele care doresc să călătorească cu avionul pentru a ajunge în diferit destinații europene, vor trebui să scoată mai mulți bani din buzunare.

Odată cu venirea căldurii și cu creșterea numărului de italieni care călătoresc, prețurile biletelor de avion au crescut vertiginos – explică asociația de consumatori, care a reelaborat cele mai recente date furnizate de ISTAT – În ultima lună, preţurile zborurilor pentru destinaţiile europene au suferit o creștere de + 91% față de aceeași perioadă a anului 2021. Zborurile intercontinentale au crescut cu + 35,7%, în timp ce prețul celor interne este în creștere cu 15,2%, scrie G4Media.

Se asistă la o creștere generalizată a tarifelor aeriene, fenomen influenţat de creșterea prețurilor la carburanți și de consecințele facturilor scumpe și care se reflectă direct în buzunarele consumatorilor. Tot Codacons ne anunţă că şi pe partea transportului maritim se înregistrează creșteri: în ultima lună tarifele feribotului au crescut cu +19,4% față de aceeași perioadă a anului 2021.

Preţurile biletelor de tren în schimb scad cu -9,9%, ca efect al renunţării graduale la limitările legate de Covid .

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Comentariu