bruma frig toamna

Vremea se schimbă radical în România. De joi, 17 noiembrie, meteorologii anunță temperaturi de îngheț, lapoviță sau ninsori la munte. În sudul țării vor predomina ploile.

Conform Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), miercuri, 16 noiembrie, valorile termice vor fi, în marea lor majoritate, mai ridicate față de normele specifice perioadei, îndeosebi în regiunile sudice. Cerul va fi variabil, cu înnorări și ploi în vest, nord și centru, iar spre seară și noaptea și în restul țării. Pe crestele montane se vor semnala precipitații și sub formă de lapoviță și ninsoare. Izolat se vor acumula cantități de apă mai însemnate. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în zona montană înaltă, relatează Adevarul.

Temperaturile maxime se vor încadra între 7 și 16 grade Celsius, iar cele minime  vor fi cuprinse între 2 și 11 grade Celsius. La începutul intervalului, în zonele joase de relief, pe arii restrânse va fi ceață.

Mai frig decât în mod obișnuit

Joi, meteorologii anunță răcire accentuată în cea mai mare parte a țării, iar în est și pe alocuri în centru și în nord valorile termice vor deveni mai scăzute decât cele normale în a doua decadă a lunii noiembrie. Cerul va fi mai mult noros și, în special ziua, precipitațiile se vor semnala pe arii extinse. Vor fi mai ales ploi, mai frecvente și local moderate cantitativ în regiunile sudice, la munte treptat vor predomina ninsorile, iar în estul Transilvaniei, trecător în Moldova, iar noaptea posibil și în nordul Munteniei se vor semnala precipitații mixte. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare în sudul și în estul țării, precum și în zona montană înaltă. Temperaturile maxime se vor încadra între 3 și 16 grade Celsius, iar cele minime vor fi cuprinse între  minus 3 și 5 grade Celsius.

Se încălzește ușor în sud-vest

Vineri, 18 noiembrie, conform ANM, vremea va fi rece în nordul și nord-estul teritoriului, ușor mai caldă în sud-vest și în sudul extrem, iar în rest se vor înregistra valori termice în jurul celor normale pentru această perioadă. Pe parcursul zilei cerul va fi temporar noros, iar precipitații slabe se vor semnala pe spații mici, cu precădere în regiunile nord-vestice. Spre seară și noaptea, aria de nebulozitate se va extinde și va cuprinde majoritatea zonelor și se vor semnala precipitații în vestul, centrul și nordul țării și pe arii mai restrânse în sud. Va ploua, dar în Maramureș, estul Transilvaniei și în Moldova, precum și la munte vor fi precipitații mixte.

Pe alocuri în nord-vest, cantitățile de apă pot fi mai însemnate. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări locale pe crestele montane, în sudul Banatului și pe litoral. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 3 și 13 grade Celsius, iar cele minime, mai ridicate decât în noaptea precedentă în jumătatea de sud-vest, vor fi cuprinse între  minus 3 grade în nordul Moldovei și 11 grade Celsius pe litoral. Dimineața și noaptea izolat vor fi condiții de ceață.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Comentariu