sibiul a pierdut câte o școală pe an în ultimul deceniu - în schimb nu s-a mai înființat nici una nouă
Sursa Foto - https://www.sothebysrealty.ro

Peste zece școli au fost desființate în județul Sibiu în ultimii zece ani. Din cauza numărului din ce în ce mai scăzut al elevilor, unsprezece școli din mediul rural au fost închise în ultimul deceniu. La polul opus, nici o unitate de învățământ de stat nu a fost inaugurată.

Mai multe școli și grădinițe au fost închise prin hotărârea Consiliilor Locale – conform legii educației naționale rețeaua școlară este stabilită prin proiect de hotărâre de Consiliu Local al fiecărui UAT. Grădinița cu Program Normal Cisnădioara (UAT Cisnădie), Grădinița cu Program Normal Șomartin, Școala Primară Șomartin (UAT Bruiu), Grădinița cu Program Normal Broșteni, Școala Gimnazială Bogatu Român, Școala Primară Presaca (UAT Păuca), Grădinița cu Program Normal Sângătin (UAT Apoldu de Jos) sunt câteva dintre grădinițele și școlile care au pus „lacătul pe poartă” în ultimii ani.

sibiul a pierdut câte o școală pe an în ultimul deceniu - în schimb nu s-a mai înființat nici una nouă

Școala Primară Răvășel (UAT Mihăileni), Școala Primară Sângătin, Școala Primară Fântânele, Școala Primară Galeș, Școala Primară Vale, Școala Primară Sibiel (UAT Săliște), Școala Primară Topârcea (UAT Ocna Sibiului), Școala Primară Ghijasa de Jos (UAT Nocrich), Școala Primară Veseud (UAT Slimnic), Școala Primară Vărd (UAT Chirpăr) sunt alte unități de învățământ care s-au închis fie din cauza numărului mic de copii sau pentru că există mijloace de transport care să aducă copii la școlile din centru de comună, potrivit Purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Sibiu, Constantin Dincă.

În decursul ultimilor zece ani au fost înființate doar unități de învățământ particulare. În schimb, începând cu anul școlar viitor se va înființa o nouă unitate de învățământ – Grădinița Dumbrăveni, care va avea ca structuri toate grădinițele din Dumbrăveni, respectiv Ernea și Șaroșu pe Târnave.

 

Ultima oră

Comentariul meu