tarifele rca ar putea fi plafonate pentru cel puțin șase luni - există două variante
Sursa: autoblog.md

Guvernul i-a în calcul plafonarea tarifelor pentru polițele auto obligatorii, exact așa cum s-a întamplat în urmă cu 7 ani. 

Plafonarea tarifelor RCA s-ar putea face pentru o perioadă de trei sau şase luni. Asta spun surse guvernamentale. Încă se analizează decizia. De altfel, ASF trebuie să vină cu o propunere concretă în acest sens către Ministerul de Finanţe, relatează ObservatorNews.

Dacă s-ar decide plafonarea, Guvernul ar trebui să dea o ordonanţă de urgenţă în acest sens. Iar plafonarea s-ar putea face la tarifele din august 2022 sau la tarifele actuale de referinţă. Dacă ar fi să facem o comparaţie, la un motor de 1,6, în august 2022 tariful de refrinţă era de 1.330 de lei. Iar acum a ajuns la 1.541 de lei.


Noile tarife de referință RCA au crescut, în medie, cu 16%, dar pentru anumite categorii de şoferi preţurile sunt mai mari şi cu 41% față de anul trecut.

Mâine, ASF ar trebui să prezinte şi raportul privind liderul pieţei RCA. Să ştim dacă societatea este sau nu solvabilă. Sau dacă am putea vorbi despre o posibilă insolvenţă. În cazul în care liderul pieţei ar intra în faliment, aproape 3 milioane de şoferi ar fi afectaţi.

Ultima oră

Comentariul meu

Publică