parc sibiel 3

În mod normal parcul reprezintă spațiul amenajat astfel încât atât copiii, cât și adulții să își petreacă timpul liber. În centrul Sibielului, există un astfel de parc, însă părinții îl consideră „pericol public”, prin urmare cei mici nu sunt lăsați să meargă acolo.

Parcul din Sibiel este descris de localnici ca fiind pustiu, dezinteresul conducerii comunei evidențiindu-se prin bănci distruse de intemperii și locuri de joacă stricate. Groapa de nisip dedicată copiilor este acum acoperită complet cu iarbă, fără a se mai distinge de restul spațiului de joacă.

parc sibiel pericol public 4 largeparc sibiel pericol public 7 largeparc sibiel pericol public 3 largeparc sibiel2 large

Unul dintre localnici spune că nu a văzut niciun angajat al Primăriei să se ocupe de curățarea parcului de ani de zile. „Parcul din centrul Sibielului este pustiu. De ani de zile este prăpăd, sunt șanse ca și copiii să se accidenteze. Locurile de joacă pentru copii sunt rupte. Acum câțiva ani s-au făcut băncile din brad și sunt toate sunt crăpate rupte și putrezite. Nu am văzut nici o mașină să se ocupe curățenie și Sibiel este o locație turistică. Eu îi spun fiicei mele că nu are ce căuta acolo. Copiii mai bine se joacă în stradă,  în parc oricum nu au o bancă să stea acolo. Lemnul este putrezit”, spune un localnic.

parc sibiel pericol public 3 large

Primarul Horațiu Răcuciu a declarat că urmează să se lucreze la parcul din Sibiel în perioada următoare, iar în Săliște se desfășoară deja un proiect mai amplu pe malul stâng al râului, la parc. „Avem lucrări de reparații și întreținere în perioada următoare la parcul din Sibiel. Vrem să înlocuim tot ce este deteriorat”, spune Horațiu-Dumitru Răcuciu, primarul din Săliște.

 

 

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News


Comentariul meu