turiști britanici ajunși întâmplător în românia: „țara asta este un loc minunat, reputația e nedreaptă”
sursa: Aleph News

Josef Roberts, vlogger britanic, se trezește neașteptat în România alături de soția sa, în ciuda planului inițial de a călători spre Istanbul. Cei doi descoperă că presa britanică le-a oferit o imagine distorsionată și complet injustă despre România. Vloggerul adaugă că înainte de a veni, se simțeau puțin îngrijorați.

Josef Roberts, un vlogger britanic, s-a trezit în mod neașteptat în România alături de soția sa, în ciuda intenției inițiale de a călători spre Istanbul. Cei doi au ajuns la concluzia că presa britanică le-a oferit o imagine greșită și complet nedreaptă despre România, potrivit Aleph News.

„Un lucru pe care simt că trebuie să-l spun: inițial, planul nostru nu era să mergem în România, ci să mergem la Istanbul, în Turcia. Dar am ales România la întâmplare ca alternativă și înainte de a veni eram puțin îngrijorați.”

„Știți, România are această reputație, mai ales în Marea Britanie, de loc periculos post-sovietic, plin de infractori și de locuri degradate. Iar acest lucru este complet greșit și, ca să fiu sincer, mă simt un pic mințit. Îmi amintesc că am crescut în Marea Britanie în anii ’90 și la începutul anilor 2000 și îmi amintesc că unele dintre ziarele noastre ne avertizau că, dacă România va intra în UE, 50.000 de români vor veni în Marea Britanie, vor comite infracțiuni și vor aduce cu ei lucruri îngrozitoare,” spune Josef.

Ultima oră

Comentariul meu