complex de blocuri pe calea șurii mici - va fi gata în șapte ani - investiție de aproape 5 milioane euro
Sursa: Google Maps

Un complex de blocuri urmează să fie construit, în următorii ani, pe Calea Șurii Mici. În total vor fi ridicate opt imobile, cu patru, respectiv cinci etaje, ce vor avea peste 300 de apartamente, printr-o investiție ce ajunge la aproape 5 milioane de euro. Proiectul a fost depus la Agenția pentru Protecția Mediului (APM) Sibiu în vederea obținerii autorizațiilor necesare. 

Un nou complex rezidențial va fi construit în municipiului Sibiu, pe Calea Șurii Mici, în proximitatea viitorului spital județean, de către SC ISROM MANAGEMENT SRL, potrivit unui memoriu de prezentare depus la APM în vederea obținerii acordului de mediu. „Mobilarea zonei prevede construirea de locuințe colective, cu regim de înălțime mediu, zonă cu destinație mixtă, zone destinate funcțiunilor educative, zonă verde și infrastructură aferentă: parcări, drumuri, rețele utilități. Terenul este situat într-o zonă care prezintă multiple avantaje: distanța relativ mică față de centru și față de Zona Industrială Vest, infrastructură disponibilă”, se arată în memoriu. 

Opt blocuri construite în șapte ani

Opt blocuri vor fi construite în această zonă printr-o investiție estimată de 4.778.400 de euro. Pentru întreaga parcelă, în suprafață de 19.960 metri pătrați, investiția se prevede a fi implementată în 7 ani, perioada de execuție fiind estimată la 18 luni/clădire, de la data obținerii autorizației de construire, cu intercalarea datelor de începere a lucrărilor. 


Constructorul va ridica patru blocuri cu un nivel subteran și patru niveluri supraterane (S+P+3E) și alte patru blocuri cu un nivel subteran și 5 niveluri supraterane (S+P+3E+Er).

La nivelul subsolului se vor amenaja locuri de parcare în sistem puternic ventilat (două laturi opuse cu deschideri ample pentru asigurarea evacuării fumului) și camera tabloului electric, iar la nivelul parterului și la etajele superioare se vor amenaja apartamente de locuit, câte 9 pe etaj si 5 pentru cele cu etaj retras. Fiecare nivel va avea o casă de scară cu lift de persoane. Circulația între aceste niveluri se va face atât prin intermediul unei scări, cât și prin intermediul unui lift. În total, sunt prevăzute 308 apartamente (câte 36 în cele 4 blocuri cu patru etaje și câte 41 în cele 4 blocuri cu 5 etaje). 

Peste 450 de locuri de parcare

Din viitorul complex rezidențial nu vor lipsi locurile de parcare. Vor fi amenajate peste 450. „Necesarul de locuri de parcare pentru aceste apartamente s-a calculat conform prevederilor PUZ aprobat prin HCL 152/22.04.2021: 1,5 locuri de parcare pentru fiecare apartament. Pentru zona studiată, formată din 308 apartamente, va fi nevoie de 462 de locuri de parcare. Dintre acestea un număr de 267 locuri de parcare vor fi supraterane, amenajate ca locuri de parcare cu dale înierbate, 160 de locuri de parcare vor fi amenajate în subsol, unde se va amenaja adăpost ALA conform solicitărilor IGSU și se vor lua în calcul locurile de parcare care vor fi amenajate în exteriorul parcelei studiate pe drumul de acces, unde vor fi amenajate un număr de 36 de locuri de parcare”, se arată în memoriul de prezentare depus la APM Sibiu.

Ultima oră

Comentariul meu

Publică