sindicatele din învățământ analizează noua ofertă a guvernului - salarii mai mari cu 1.000 de lei brut

Profesorii din educație spun, după ultimele negocieri cu reprezentanții Guvernului, că noua ofertă este o variantă îmbunătățită și vor avea o „imagine clară” până deseară despre ceea ce decid profesorii.

Guvernul urmează să adopte, joi, creşterea salariilor prevăzute în legea 153/2017 cu 1.000 lei brut lunar, care reprezintă pentru personalul didactic un avans din creşterea pe viitoarea grilă, scrie Mediafax. Pentru personalul nedidactic din educație, creșterea salarială va fi de 400 de lei brut lunar.

„De asemenea, Ordonanță de Urgență prin care să prindă acel principiu pe care pe care noi l-am clamat în permanență, și anume în noua grilă de salarizare profesorii debutanți să aibă salariul de plecare egal cu salariul mediu brut pe economie, iar prima tranșă pe planul 2024 să fie de 40%”, au spus sindicaliștii.


Liderii de sindicat vor merge la oameni să îi consulte și spun: „veți afla foarte curând ce se va întâmpla”.

Aceștia au atras atenția că noua ofertă prevede o majorare egală pentru toată lumea, „ceea ce e foarte important pentru că sunt oameni care au salarii mici”.

„În cursul acestei seri vom putea avea o imagine clară din teritoriu”, au adăugat sindicaliștii, adăugând că este vorba despre o variantă îmbunătățită.

Ultima oră

Comentariul meu

Publică