fodor, după ce viceprimarul dumbravă a recunoscut că a făcut fraudă cu fonduri europene: „pentru mine e o surpriză”

Viceprimarul municipiului Sibiu, Alexandru Dumbravă, a recunoscut în fața procurorilor Parchetului European (EPPO) că a comis fraudă cu fonduri europene pe vremea când ocupa funcția de director al Casei Corpului Didactic Sibiu. În urma semnării acordului de recunoaștere, Dumbravă a spus, de asemenea, că este de acord și cu pedepsele aplicate, și anume închisoare cu suspendare și muncă în folosul comunității. Președintele PNL Sibiu, Raluca Turcan, a declarat că Dumbravă va demisiona din funcția de viceprimar, dar și din Consiliul Local. În același timp, primarul orașului, Astrid Fodor, s-a arătat surprinsă de faptele comise de acesta, spunând, totodată, că situația este regretabilă. 

Viceprimarul Alexandru Dumbravă a recunoscut că a comis fraudă cu bani europeni, în perioada martie – octombrie 2019, pe vremea când era directorul Casei Corpului Didactic din Sibiu. El a fost de acord cu pedepsele ce i-au fost aplicate, respectiv închisoare cu suspendare și muncă în folosul comunității. 

Citește și: Viceprimarul Dumbravă a recunoscut frauda cu bani europeni 

Primarul municipiului Sibiu, Astrid Fodor, consideră că situația în care se află Dumbravă este una „regretabilă”, mărturisind că admiterea vinovăției de către acesta „este o surpriză”. 

„Este o situație regretabilă. Acest caz se referă la o perioadă în care domnul Alexandru Dumbravă nu deținea funcția de viceprimar al Sibiului, dar ocupa tot o funcție publică, care comportă o anumită conduită și o mare responsabilitate. Pentru mine, admiterea vinovăției de către domnul Dumbravă este o surpriză. Am sperat că este vorba de o greșeală, de o eroare fără voie, din neatenție,  pentru că știu câte documente se semnează într-un proiect finanțat din fonduri europene. Îmi pare rău că s-a ajuns în această situație care, chiar dacă nu implică Primăria Sibiu, atinge totuși imaginea instituției și a funcției publice în general”, a spus Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu.

Potrivit președintelui PNL Sibiu, Raluca Turcan, Alexandru Dumbravă va demisiona din funcția de viceprimar al Sibiului, dar și din cea de consilier local. (DETALII AICI)  

Ultima oră

Comentariul meu