clasele continental 1 mare

Peste 160 de elevi au început astăzi cursurile în șase Clase Continental, de învățământ profesional în sistem dual, patru la Liceul Tehnologic „Independența” și două la Colegiul Tehnic Energetic din Sibiu. 60 dintre aceștia încep astăzi clasa a IX-a și se vor califica în domeniile „Electronist Aparate și Echipamente” sau „Electromecanic Utilaje și Instalații Industriale”, în cadrul a două noi clase Continental.

clasele continental 2 mare large

Elevii au oportunitatea de face practică (de la 5 săptămâni în clasa a IX-a și până la 18 săptămâni în clasele a X-a și a XI-a), în cadrul locației Continental din Sibiu, atât în zona de producție cu tehnologie de ultimă oră, cât și în cadrul Centrului de Instruire Tehnică Continental, format din trei laboratoare dedicate calificării în sistem dual, special concepute pentru pregătirea elevilor.

Continental Sibiu se implică activ în promovarea și dezvoltarea învățământului profesional dual încă din anul 2018, observând de la an la an cum crește interesul pentru învățarea unei meserii pe piața din România.

Pe lângă bursele oferite elevilor de către Continental, plata cazării în internatele celor două licee, transport, subvenție pentru masă pe perioada practicii, alte premii școlare, compania se asigură că elevii au un mediu adecvat învățării și aplicării cunoștințelor teoretice continuând investițiile în modernizarea laboratoarelor și sălilor de curs din cadrul liceelor, precum și a laboratoarelor din Centrul de Instruire Tehnică Continental, dedicat dezvoltării competențelor practice ale elevilor.

“La Continental Sibiu, suntem “un oraș într-un oraș”, atât în termen de număr de angajați, cât și în materie de tehnologii, roluri, abilități și competențe. Noi credem într-o creștere sustenabilă, de aceea investim în dezvoltarea viitoarei piețe de muncă, iar o parte foarte importantă din acest demers o reprezintă implicarea noastră în învățământul profesional dual. “Vii la Conti, știi o treabă!” a devenit mai mult decât un slogan, a devenit parte din ceea ce înseamnă Continental Sibiu pentru comunitate și pentru fiecare #PeopleOfContinentalSibiu”, a declarat Lăcrămioara Dărăban, Head of Human Relations la Continental Sibiu.

clasele continental 3 mare large

Până în prezent, au trecut prin sistemul de învățământ dual, clasele Continental, peste 230 de elevi din care 101 au fost deja angajați în cadrul companiei Continental Sibiu pe poziții de tehnician și operator, iar parte dintre aceștia își continuă studiile la seral și au posibilitatea de a deveni ingineri în cadrul companiei.


Continental dezvoltă tehnologii și servicii inovatoare pentru mobilitatea sustenabilă și interconectată a oamenilor şi a bunurilor acestora. Compania cu profil tehnologic fondată în 1871 oferă soluții sigure, eficiente, inteligente și accesibile pentru autovehicule, mașini, trafic și transport. Continental a realizat în 2022 o cifră de afaceri de 39,4 miliarde de euro și are în prezent aproximativ 200.000 de angajați în 57 de țări și piețe.

În perioada 1999 – 2022 Continental a investit peste 2,2 miliarde de euro în activităţile din România. Toate cele trei domenii de activitate ale companiei sunt reprezentate în România. Continental deţine șase unităţi de producţie și patru centre de inginerie în Timişoara, Sibiu, Carei, Nădab şi Iaşi. Compania are un centru de distribuţie a anvelopelor în București. La finalul anului 2022, Continental avea peste 19.000 de angajaţi, din care peste o treime reprezentată de ingineri și informaticieni și va continua să angajeze în funcție de viitoarele proiecte.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Comentariu