opere ale artiștilor din moldova sunt expuse la sibiu

Opere ale artiștilor din Republica Moldova sunt expuse la Muzeul de Artă Contemporană din România, în cadrul Festivalului Internațional de Artă Contemporană de la Sibiu – SCAF .

Moldova a fost invitată la cea de-a patra ediție a festivalului care reprezintă un eveniment notoriu în agenda cultural-diplomatică a României și reunește, timp de două săptămâni 150 de artiști din 22 de țări, transmite IPN.

Ministrul culturii al Republicii Moldova, Sergiu Prodan, într-un mesaj de salut, menționează că ediția din acest an, organizată de Muzeul Național Brukenthal, trasează o direcție cultural-diplomatică a manifestării, grație lui Alexandru Constantin Chituță, manager interimar la Muzeul Național Brukenthal, care este „un bun prieten al mediului cultural din Republica Moldova”.

Ministrul culturii și-a exprimat certa convingere că expoziția organizată de Tudor Zbârnea, director al Muzeului Național de Artă al Moldovei, la această ediție este „încă o punte de legătură între România și Republica Moldova și va pune în valoare energia creatoare a artiștilor contemporani moldoveni pe marea scenă a artei internaționale, Muzeul Național Brukenthal, găzduit de frumosul oraș Sibiu, devine, astfel, o platformă de schimb de idei și de dialog între artiștii din întreaga lume”.

Festivalul Internațional de Artă Contemporană este organizat de Muzeul Național Brukenthal împreună cu Asociația Brukenthal von Studio, cu sprijinul Ministerului Culturii și sub patronajul Ministerului Afacerilor Externe.

Ultima oră

Comentariul meu