euroins licenta retrasa asf 2 5 milioane asigurati 18830278 1
foto Jurnalul.ro

Poliţele de asigurare emise de Societatea Euroins Asigurare Reasigurare S.A. încetează de drept, joi, 7 decembrie, a anunțat Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF), anunță Mediafax.

„Nu uitați! Mâine, 7 decembrie, poliţele de asigurare emise de Societatea Euroins Asigurare Reasigurare S.A. încetează de drept. Excepţie fac contractele de asigurare încadrate în clasa de asigurări 15 – Garanţii, care vor înceta la data de 5 februarie 2024, în conformitate cu prevederile Legii nr. 85/2014, cu modificările și completările ulterioare”, se arată pe pagina de Facebook a ASF.

Potrivit postării, șoferii care dețin încă polițe RCA încheiate cu societatea Euroins sunt obligați să încheie noi asigurări obligatorii de răspundere civilă auto, întrucât cele emise de societatea menționată nu mai sunt valabile începând cu data de 8 decembrie 2023.

„După data de 7 Decembrie 2023 (ultima zi de valabilitate a polițelor de asigurare încheiate de Societatea Euroins Asigurare Reasigurare SA, cu excepția celor încadrate în clasa de asigurări 15 – Garanții) creditorii de asigurare se pot adresa FGA cu o cerere de plată de restituire primă, Anexa 9 la Norma ASF nr. 24/2019, pentru a solicita restituirea diferenței de primă pentru perioada rămasă neacoperită”, anunța, la sfârșitul lunii noiembrie, Fondul de Garantare a Asiguraților (FGA).

În cazul polițelor de asigurare pentru care a operat încetarea de drept, nu mai este necesar un demers suplimentar, în sesnul notificării asigurătorului cu privire la încetarea respectivei polițe de asigurare.

FGA anunța atunci că va continua să instrumenteze cereri de deschidere dosar daună primite de la petenți ai Societății Euroins Asigurare-Reasigurare SA, pentru evenimente produse până la data de 07 Decembrie 2023, inclusiv.

Participă la discuție

1 Commentariu

Comentariu

  1. Statul complice la bătaia de joc suferită de cei care au încheiat polițe RCA. Vor urma astfel și alte falimente asemănătoare iar șoferii vor fi îndemnați să stea cu mâna întinsă la stat pentru recuperarea banilor pentru perioada neasigurată și pentru care asiguratul a plătit integral.