transfagarasan gata de deschidere 2023 7

Ministerul Transporturilor propune modificarea Regulamentului de Funcționare al Drumurilor Naționale 7C Transfăgărășan și 67C Transalpina pentru a permite redeschiderea temporară a tronsoanelor de altitudine care se închid toamna și se redeschid la începutul verii, informează Economedia.

Actualul regulament prevede închiderea completă a sectoarelor Piscu Negru-Bâlea Lac-Bâlea Cascadă (Transfăgărășan) și Rânca -Obârșia Lotrului (Transalpina) între 20 octombrie și 30 iunie, în funcție de condițiile meteorologice.

Noua propunere prevede ca redeschiderea temporară a tronsoanelor închise să fie aprobată de directorul general al CNAIR, la propunerea unei comisii tehnice formate din reprezentanți ai Direcțiilor Regionale de Drumuri.

Comisia va trebui să analizeze temeinic condițiile meteorologice și să se asigure că circulația se poate desfășura în condiții de siguranță.

Propunerile de modificare a Regulamentului de Funcționare sunt motivate de importanța turistică a celor două drumuri montane.

Transfăgărășan și Transalpina asigură trecerea Carpaților între Muntenia/Oltenia și Transilvania pentru traficul ușor, până la 7,5 tone.

De asemenea, CNAIR a desemnat în octombrie firma de proiectare Rutier XXI pentru studiul de fezabilitate care va sta la baza modernizării DN 7C Transfăgărășan.

Potrivit Codului Rutier, șoferii care nu respectă restricțiile de circulație de pe Transfăgărășan și Transalpina pe tronsoanele închise riscă reținerea permisului pentru 60 de zile.

În plus, vor fi aplicate și amenzi de la 1.305 lei la 3.300 lei.

Modificarea Regulamentului de Funcționare trebuie aprobată de Guvern.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Comentariu