taximetriștii sibieni merg la bucurești să protesteze. șofer: „clasa politică nu s-a ținut de cuvânt”
Sursa: Facebook/Taxi Sibiu

Sute de taximetriști vor participa luni, 26 februarie, la un nou protest din Piața Constituției, din București. Printre aceștia își anunță prezența și aproximativ 100 de taximetriști din Sibiu care vor ieși în stradă pentru a cere o serie de modificări legislative în ceea ce privește transportul în regim de taxi și cel alternativ.

Zeci de taximetriști din Sibiu vor pleca, duminică noaptea și luni dimineață, la protestul de la București. Protestul va fi unul asemănător celui de la începutul lunii februarie, revendicările fiind aceleași. „Va fi un nou protest la fel cum a fost si cel din 7 februarie, din Piața Constituției. Revendicările sunt aceleași pe care le-am avut și atunci si care ne-au fost promise dar cei din clasa politică nu s-au ținut de cuvânt. Probabil vom merge în jur de 80, 100 de mașini la Capitală”, a spus un taximetrist sibian care va protesta luni în Capitală. 

Principala revendicare a taximetriștilor este ca Bolt și Uber să fie obligate să declare veniturile obținute și să plătească taxele corespunzătoare. Totodată, aceștia mai vor ca Bolt și Uber să își fiscalizeze cursele, în conformitate cu regulile și standardele impuse de autoritățile fiscale în domeniul transportului de persoane. Până în prezent, în municipiul Sibiu nu sunt anunțate proteste.

Citește și: Zeci de taximetriști din Sibiu participă la protestul din București. Sibian: „Ne dorim îmbunătățirea activității de taximetrie” (foto)

 

 

Ultima oră

Participă la discuție

4 Commentarii

  1. Problema prezentată e un mare fake și o spun prin prisma faptului că toate veniturile de la Uber sunt fiscalizate, in sensul că se plătește impozit pe venit, TVA, cas și casa, plus firma de contabilitate, asta spun pentru că se emite factura fiscală după fiecare cursa, iar cashul e și el evidențiat fiscal la ANAF prin raportare zilnică Z. Deci totul este un fake care nu face decât să inflameze spiritele în prag de alegeri, astfel încât șeful cotar să prindă un post de parlamentar

  2. Poate le sugerezi și clienților taximetriștilor să nu-și mai pună copiii în picioare pe banchete și sacoșele luate de pe jos la fel. Aceiași clienți comentează apoi că nu le convine. Dacă le atragi atenția tot ei se bosumflă, că ei plătesc și asta le permite orice.

  3. Cat de „destepti” sunt și ei…Guvernul le-a spus la ultimul protest ca va dura aproximativ doua luni pana le va rezolva doleantele deoarece procedurile durează.Nu doar taximetristii au probleme în tara asta,sunt alte lucruri mai importante.Prima data sa-si spele mașinile și sa vorbească frumos apoi sa ceara „drepturi”..Trist ca în 2024 ei nu se adaptează ci se întorc în trecut ,în comunism, ei bine asta nu se va putea niciodată!