foto-15Zeci de copii au luat cu asalt târgul de jucării ecologice, care s-a deschis sâmbătă în Parcul Tineretului şi se va încheia luni. Jucării ecologice, activităţi educative şi spectacole de teatru se numără printre atracţiile ediţiei de anul acesta.

Reprezentanţii Complexului Naţional Muzeal ASTRA au organizat în acest week-end, cea de-a doua ediţie a Târgului Naţional de Jucării, dedicat special zilei de 1 iunie. Jucăriile prezentate în cadrul târgului sunt realizate din materiale ecologice, din lemn, pânză, ceramică, papură sau hârtie, create după vechile tipare tradiţionale. “Târgul Naţional de Jucării, iniţiat în anul 2008, promovează mesajul ecologic, unul cât se poate de important, de maximă actualitate. Jucariile îi ajută pe copii să-şi dezvolte imaginaţia şi fantezia, să se adapteze mai uşor la mediul înconjurător, să înţeleagă realităţile lumii şi să reacţioneze la acestea”, arată reprezenatnţii muzeului.

[nggallery id=223]

Activităţi pedagogice

Pe toată perioada târgului, copiii vor putea să participe la numeroase activităţi cu caracter pedagogic: desene pe astfalt, construirea de puzzle-uri sau concurs de desene cu obiectul preferat din târg. Vor fi organizate şi ateliere pentru „micii meştesugari “, sub atenta îndrumare a meşterilor populari şi a muzeografilor, vor modela plastilina, vor împleti fibre vegetale şi vor invăţa să confecţioneze păpuşi din mărgele colorate. Cei mici, dar şi cei care îi vor însoţi, se vor putea înfructa şi cu turta dulce, vata de zahăr, cocoşeii sau merele glasate, pregătite special pentru eveniment.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Comentariu