foto - video ninge din nou la bâlea lac. strat record de zăpadă!

Zăpada rămâne în continuare prezentă la Bâlea Lac. Stratul măsoară peste un metru grosime,  iar de luni a început din nou să ningă.

Zăpada depășește un metru, fiind una dintre ultimele zile de iarnă din acest sezon aici, conform meteorologilor sibieni.

„Acum ninge, trebuie să treacă pe lapoviță, chiar ploaie. După aceea, se încălzește de la o zi la alta. 115 centimetri erau azi la Bâlea Lac, la peste 2.000 de metri. Nu mai crește zăpada. Începând de mâine se va încălzi, zăpada nu mai crește, o să înceapă să se încălzească”, a precizat luni pentru AGERPRES Mihaiela Stăncescu, șef Serviciu Regional de Prognoză de la Centrul Meteorologic Transilvania Sud.

Ea avertizează turiștii că riscul de producere de avalanșe în zonă, la peste 2.000 de metri în masivul Făgăraș, este de gradul patru, pe o scară de al unu la cinci. Încălzirea vremii la Bâlea Lac va declanșa avalanșe, potrivit Mihaielei Stăncescu.balea 2Ninsoarea, amestecată cu ploaia, a alungat duminică turiștii de la cabanele de la Bâlea Lac. Aici, minivacanța din primele zile ale lunii mai a adus câteva sute de oaspeți, zilnic, doar în primele trei zile, la peste 2.000 de metri altitudine, conform unora dintre cabanierii din zonă.  Sursa: agerpres.ro

YouTube video

Ultima oră

Comentariul meu