medicii cardiologi din sibiu participă la congresul mondial de ecocardiografie

Medicii cardiologi ai SCJU Sibiu se vor afla alături de elita cardiologiei naţionale şi internaţionale în perioada 8-9 mai respectiv 10-11 mai, când la Hotel Ramada Sibiu, vor avea loc Conferinţa Naţională a Grupurilor de Lucru ale Societăţii Române de Cardiologie respectiv al XIX – lea Congres Mondial de Ecocardiografie şi Alte Metode Imagistice.

Evenimentele sunt organizate de Societatea Română de Cardiologie care, pentru buna desfăşurare a manifestărilor, beneficiază de suportul remarcabil din partea unor instituţii locale de prestigiu cum sunt Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu şi Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu.

„Prin intermediul Societăţii Române de Cardiologie, care este organizatorul manifestărilor, am fost solicitaţi să sprijinim aceste evenimente în calitate de coparticipanţi. SCJU Sibiu este onorat de a contribui şi sprijini, prin intermediul colectivului de medici cardiologi ai spitalului, organizarea şi susţinerea acestor manifestări ştiinţifice de mare prestigiu”, a declarat Prof. Univ. Dr. Ioan Maniţiu, Medic Şef al Secţiei Clinice Cardiologie I a SCJU Sibiu.

Conferinţa Naţională a Grupurilor de Lucru ale Societăţii Române de Cardiologie este un eveniment de mare amploare care reuneşte anual elita cardiologiei româneşti, alături de invitaţi de notorietate de pe plan extern.

Cel de-al XIX – lea Congres Mondial de Ecocardiografie şi Alte Metode Imagistice este organizat de Societatea Română de Cardiologie în parteneriat cu International Society of Cardiovascular Ultrasonography. Obiectivul principal al  Congresului, care reuneşte elita mondială a cardiologilor, este stimularea schimbului de informaţii între profesioniştii din domeniu aparţinând diferitelor specialităţi medicale.

La evenimente vor conferenţia medici – cadre universitare de prestigiu din Statele Unite ale Americii, Italia, Belgia, Austria, Polonia, Turcia, Croaţia, Bulgaria, Macedonia, Ungaria, Germania, Serbia, Albania, Franţa, Ucraina, Suedia, Kosovo precum şi din România din Bucureşti, Cluj, Iaşi Târgu-Mureş, Timişoara şi Sibiu.

„Facilităţile oferite de oraşul nostru au determinat organizatorii să aleagă Sibiul pentru aceste manifestări ştiinţifice care vor contribui la acumularea de cunoştinţe semnificative legate de problematica din domeniul cardiologiei la nivel naţional şi internaţional. Această problematică este una în permanentă perfecţionare pe laturi de patologie valvulară, miocardică, pericardică, vasculară, modalităţi de diagnostic şi tratament. În cadrul Grupului de Lucru din perioada 8-9 mai, participanţii vor expune întreaga lor experienţă profesională şi personală legate de patologia cordului şi de patologia de urgenţă cardiologică” a explicat Prof. Univ. Dr. Ioan Maniţiu.

În ceea ce priveşte Congresul Mondial de Ecocardiografie, conform organizatorilor acesta se desfăşoară în contextul în care ecocardiografia a devenit o parte integrantă a cardiologiei clinice, lucru care a dus la o creştere a interesului comunităţii medicale pentru aprofundarea aspectelor teoretice şi practice ale acestei metode de diagnostic.

„Evenimentul se bucură de prezenţa unor somităţi în domeniu, care prin participarea lor onorează Sibiul şi medicina din oraşul nostru. Personalităţile participante s-au impus pe plan naţional şi internaţional prin progresele pe care le-au iniţiat în domeniul cardiologiei şi prin propagarea unor metodologii cardiologice moderne. De aceea, cardiologia sibiană se înscrie în această provocare şi vom participa cu lucrări la ambele manifestări ştiinţifice. Personalul din cardiologie va fi prezent atât fizic cât şi intelectual la aceste manifestări. Ne dorim totodată să sprijinim şi participarea tinerilor cardiologi, medici rezidenţi, pe care i-am implicat atât în staff-ul organizatoric cât şi în manifestări ştiinţifice organizate separat, la „Casa Inimii” din Sibiu (Str. Cristian, nr. 21) unde rezidenţii de cardiologie ai SCJU Sibiu vor prezenta lucrări, alături de colegii lor din ţară. Un rol decisiv în organizarea acestor evenimente la Sibiu l-a avut Conf. Dr. Ioan Mircea Coman, Preşedinte al Societăţii Române de Cardiologie, care a ţinut cont de importanţa regională a SCJU Sibiu, de conduita profesională şi de rezultatele foarte bune avute de cardiologia sibiană” a mai punctat Prof. Univ. Dr. Ioan Maniţiu.

„Pentru Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu participarea la aceste manifestări ştiinţifice demonstrează încă odată că instituţia noastră este apreciată, că în cadrul spitalului îşi desfăşoară activitatea medici foarte bine pregătiţi, cu un aport profesional valoros şi continuu în ceea ce priveşte dezvoltarea şi cercetarea atât în cardiologie cât şi în celelalte specialităţi medicale. Este foarte important ca pacienţii din judeţul Sibiu să ştie că scopul nostru este să dezvoltăm permanent serviciile pe care le oferim şi că participarea medicilor la astfel de manifestări demonstrează implicare şi profesionalism”,  a declarat managerul SCJU Sibiu, Dr. Vasile Spinean.

 

Ultima oră

Comentariul meu