mai sunt două zile de spectacole în cadrul microstagiunii studenților sibieni

dawn-way-foto-lucian-bl%c2%a6agultiu-6În cea de-a patra zi a festivalului „Studenții sibieni cuceresc orașul”, publicul a urmărit spectacolul Dawn Way, regia Veronica și Cătălin Pătru, chiar „acasă” la studenți, în studioul de teatru CAVAS al Facultății de Litere și Arte.

Dawn Way este cea mai recentă producție a celor doi regizori care sunt deja nume consacrate în ceea ce privește spectacolele cu studenții. În acest moment, repertoriul Departamentului de Artă Teatrală numără încă alte patru spectacole în regia semnată de Veronica și Cătălin Pătru: Gustul Mierii, Jubileul, De unde vine durerea? și Coro nero.
Spectacolul Dawn Way, după Oleg Bogaev, aduce în prim plan tipologiile diferitelor personaje aflate în momente de criză. Diferitele grupuri de oameni sunt supuse unui test în decursul unei nopți și încearcă să rezolve situația. Ipostazele sunt tratate cu superficialitate, umor, nemulțumiri sau respingeri, iar la final dezvăluie probleme personale.
Autorul a ales ca fiecare scenă să se construiască în jurul aceluiași lucru – un accident – dar privit din perspective diferite. Fiecare alegere poate apropia sau îndepărta personajele de umanitate. Oamenii sunt sarcastici și aduc, înainte de toate, problemele morale. Sunt puși în fața faptului împlinit, punându-și întrebări la care nu caută răspunsuri. Una dintre frazele din text spune că oamenii sunt o cauză pierdută. Aceasta este căutarea spectacolului: oare chiar așa să fie?
Dawn Way a avut premiera în 8 aprilie 2016, iar în luna iunie a participat la Întâlnirea Școlilor de Teatru, eveniment asociat Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu.
Astăzi, 8 octombrie, publicul este așteptat la cea de-a doua premieră a microstagiunii: Rezistență (Happening), un spectacol de Ioana Jucan. Reprezentația va avea loc în Sala Albastră a Casei de Cultură a Studenților, începând cu ora 19:00.
Intrarea la toate spectacolele este gratuită pe bază de rezervări prealabile la numărul de telefon 0742 344 805, iar mai multe detalii pot fi găsite pe pagina de Facebook: Artă Teatrală Sibiu.
Microstagiunea „Studenții sibieni cuceresc orașul” continuă până în data de 9 octombrie 2016 și este un proiect realizat de Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, Departamentul de Artă Teatrală și CAVAS (Centrul de Cercetări Avansate în Artele Spectacolului).
Acțiune cofinanțată de Consiliul Local Sibiu și Primăria Municipiului Sibiu.


Ultima oră

Comentariul meu