la sibiu se construiește un centru de excelență în domeniul energiei. vom avea mai puține întreruperi de curent
Foto Isabela Paulescu- Agerpres

Centrul de Excelență în Energetică “Stelian Gal” va fi construit la sibiu, iar aici, peste doi ani, se vor pregăti specialiștii în energie. Investiția de aproape 5 milioane de euro este a Transelectrica.

Practic, specialiștii din Transelectrica și nu numai, vor avea peste doi ani amenajat la marginea municipiului Sibiu un poligon special, cu echipamente care există și în realitate, dar vor învăța cum să le repare sau să execute lucrări fără să mai fie nevoie să întrerupă alimentarea cu electricitate la consumatori.

“Este un centru de formare a specialiștilor care lucrează în Transelectrica, dar nu numai, în tot sectorul energetic. (…) Eu cred că profesionalismul este ceva ce trebuie să rămână specific sistemului energetic. Este un sistem în care nu prea e loc să greșești a doua oară și dacă se întâmplă să greșești o dată, implicațiile sunt foarte mari. (…) Ce are ca specificitate, va fi un poligon în care vor vedea cum se lucrează cu instalațiile sub tensiune. Este o premieră. Să poți să execuți lucrările cu instalația rămasă sub tensiune, înseamnă ca atunci când faci mentenanță să nu mai întrerupi consumatorul final și asta înseamnă plus valoarea pentru consumatorul final”, a precizat Corina Georgeta Popescu, directorul general al Transelectrica.

Potrivit acesteia, Centrul de Excelență în Energetică de la Sibiu, primul de acest fel din România, va fi gata în 2019. Vineri a avut loc ceremonia de inaugurare a lucrărilor de construcție a acestui centru, în Stația de 400 kV Sibiu Sud. Aici se va ridica Centrul de Cercetare și Dezvoltare Tehnologii de Lucru sub Tensiune și Intervenție Rapidă în Sistemul Energetic Național și se vor construi laboratoare și săli de curs.

Sursa www.agerpres.ro

Ultima oră

Comentariul meu