șoferul care a omorât un om la mediaș, în arest la domiciliu. vrea o nouă expertiză

Medieșeanul Mihai Lukacs a scăpat de arestul preventiv și este acum în arest la domiciliu. Cel care a lovit mortal un pieton în data de 5 august 2017, pe o trecere de pietoni din Mediaș a obținut în instanță retrimiterea dosarului la Parchet pentru soluționarea a două noi plângeri. Una din ele reprezintă o solicitare pentru o nouă expertiză criminalistică în privința dinamicii producerii accidentului.

Mihai Lukacs este cel puțin până în 27 ianuarie 2018 în arest la domiciliu. Tânărul care în luna august a anului trecut a ucis cu mașina un om pe o trecere de pietoni la Mediaș a reușit chiar să obțină în 9 noiembrie 2017 o decizie de revocare a arestului la domiciliu. La contestație însă măsura a fost menținută, astfel că acesta rămâne consemnat la propria locuință.
VEZI AICI FOTO ȘI VIDEO DE LA TRAGICUL ACCIDENT
În 27 decembrie procurorii de la Judecătoria Mediaș au respins o nouă cerere de ridicare a măsurii pronunțată anterior, așa că Lukacs rămâne în arest la domiciliu până în 28 ianuarie. ” În baza dispoziţiilor art. 348 al. 1 rap. la art. 207 al. 6 din Codul de procedură penală menţine măsura arestului la domiciliu luată faţă de inculpatul: – LUKACS MIHAI – MIREL- măsură dispusă prin încheierea penală nr. 99/CCP/13.10.2017 a Tribunalului Sibiu. pe o durată de 30 de zile”, se arată în soluția pronunțată de instanță.
Lukacs a îngrozit întreaga comunitate medieșeană după ce sâmbătă 5 august 2017, cu aproximativ 15 minute înainte de miezul nopții a spulberat pur și simplu un pieton pe o trecere din Mediaș. Acesta avea o viteză halucinantă, corpul victimei fiind proiectat la o distanță de 65 de metri de trecerea de pietoni pe care acesta se angajase regulamentar în traversare.

VEZI ȘI: MANIA VITEZEI: Șoseaua Sibiului din Mediaș folosită noaptea la curse ilegale până a venit tragedia


A cerut o nouă expertiză legată de dinamica producerii accidentului
Avocații tânărului au obținut o victorie importantă la începutul lui decembrie 2017. Aceștia au convins instanța să restituie cauza la parchet pentru soluționarea a două plângeri formulate în acest dosar. Una se referă la respingerea unor obiecțiuni formulate la raportul de experitiză criminalistică întocmit în 28 august 2017. Cea de a II-a vizează o cerere de probațiune formulată de avocații lui Lukacs prin care se solicită efectuarea unei noi expertize criminalistice pentru stabilirea dinamicii producerii accidentului în urma căruia Andrei Moga, în vârstă de 23 de ani și-a pierdut viața fiind lovit în plin de BMW-ul lui Mihai Lukacs. ”În temeiul dispoziţiilor art. 346 punctul 3 litera c din Codul de procedură penală restituie cauza la parchet pentru soluţionarea pe fond a celor două plângeri, formulate in dosarul penal nr. 13161 P/20 17, de către inculpatul LUKACS MIHAI MIREL din care una este împotriva ordonanţei procurorului Dimitriu Denis din data de 02.10.2017, prin care s-au respins obiecţiunile formulate la raportul de exp. criminalistică întocmit de către expertul tehnic Lupu Gelu la data de 28.08.2017, iar cealaltă reprezintă o plângere împotriva ordonanţei din data de 03.10.2017 a Poliţiei Municipiului Mediaş, prin care s-a respins cererea de probaţiune formulată în cursul urmăririi penale de către apărătorii aleşi ai inculpatului, precum şi pentru soluţionarea pe fond a cererii de probaţiune a inculpatului prin care se solicita efectuarea unei noi expertize criminalistice la INEC Cluj Napoca, pentru stabilirea dinamicii producerii accidentului de circulaţie şi alte obiective solicitate prin cerere”, se arată în soluția pronunțată de judecătoria Mediaș în 6 decembrie 2017.

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu

Publică

  1. Cum e posibil ca acest criminal, copil de bani gata, cu masina cumparata de taticul, sa fie lasat in libertate dupa ce cu cateva luni inainte de crima aparuse in alt dosar penal fiind acuzat de marturie mincinoasa si condamnat cu suspendare? cum se poate domnilor judecatori? daca cel decedat ar fi fost copilul dumneavoastra?