accident procuror

Eugen Stoina, procurorul care în 11 ianuarie a fost implicat într-un accident cu patru mașini în Capitală, iar ulterior s-a descoperit că a avut o alcoolemie extrem de mare în sânge, a fost transferat de la DNA la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sibiu.

Procurorul DNA Eugen Stoina – care, săptămâna trecută, a provocat un accident rutier în centrul Capitalei, cu o alcoolemie-record de peste 3 în sânge – va activa la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sibiu, anunță RTV.net. Decizia a fost luată, marți, de Secția pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM). “Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât încetarea activităţii la Direcţia Naţională Anticorupţie – structura centrală a domnului procuror Eugen Stoina, începând cu data de 17 ianuarie, şi revenirea acestuia la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sibiu (unitate de parchet de la care provine), începând cu aceeaşi dată“, se arată în minuta deciziei, publicată pe site-ul CSM. Hotărârea a fost luată după ce anchetatorul a transmis Secţiei pentru procurori o cerere prin care solicita încetarea activităţii la DNA – nivel central.
Iniţial, pe 11 ianuarie, procurorul-şef Laura Codruţa Kovesi a transmis Secţiei pentru procurori a CSM solicitarea de aviz pentru revocarea lui Eugen Stoina din funcţia de procuror DNA. Secţia pentru procurori a CSM a constatat, însă, că această solicitare a şefei DNA a rămas fără obiect.stoina prima
DNA informa săptămâna trecută că accidentul în care a fost implicat Stoina s-a produs în Bucureşti, iar în urma impactului nu au rezultat victime care să fie spitalizate. “În conformitate cu notificarea făcută de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, (…) pe rolul Secţiei de urmărire penală şi criminalistică a fost înregistrat un dosar penal având ca obiect un accident rutier în care a fost implicat un autoturism care aparţine şi care era condus de procurorul Stoina Eugen. (…)Din datele care ne-au fost comunicate, a rezultat faptul că cel care a produs accidentul de circulaţie, prin aceea că nu a păstrat distanţa regulamentară între vehicule, este procurorul Stoina Eugen şi că acesta se afla sub influenţa băuturilor alcoolice“, se preciza într-un comunicat al DNA.
DNA mai arăta că, în ziua producerii accidentului, Stoina se afla în concediu legal de odihnă, aprobat de şeful de secţie.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Comentariu