bolta rece se reconstruiește - cum vor arăta cele patru restaurante cu specific diferit

Bolta Rece este un simbol al Sibiului. Părinții și bunicii și-l amintesc ca pe un loc în care zilele de vară erau perfecte cu o bere rece în față și prietenii pe terasa restaurantului. Formația care cânta aici la final de săptămână se auzea la multe străzi distanță. Poate că acele vremuri nu vor mai putea fi recreate și vor rămâne doar o amintire pentru generațiile trecute. Dar, pentru cele care urmează se pregătesc noi experiențe. Bolta Rece este reconstruită după standarde moderne, iar patru restaurante cu specific diferit își vor aștepta clienții.

VEZI AICI CUM VA ARĂTA BOLTA RECE LA FINALUL LUCRĂRILOR

”Restaurantul Bolta Rece din Parcul Sub Arini este în proces de reconstrucție și ar trebui să fie redeschis anul acesta. El a fost construit în perioada 1863-1865 dar de când mă știu a fost doar o paragină, reînviată din când în când în amintirile părinților”, scrie Tudor St. Popa, președintele Asociației pentru Înfrumusețarea Orașului, în analiza pe care o face (Detalii Aici)  despre locația din parcul Sub Arini.

bolta rece se reconstruiește - cum vor arăta cele patru restaurante cu specific diferit

Proiectul de reconstrucție a restaurantului aduce modificări considerabile și va reuni patru restaurante cu specific diferit. Acestea vor fi conectate de un spațiu comun de luat masa, în centrul căruia va fi amenajat și un bar.

bolta rece se reconstruiește - cum vor arăta cele patru restaurante cu specific diferit

Proiectantul clădirii noi este realizat de firma Lauster & Radu Arhitecți SRL, un birou de arhitectură cu sedii la București și New York, ce a lucrat pentru clădiri emblematice din România, SUA și Germania, ca de exemplu modernizarea sediului Organizației Națiunilor Unite (ONU), din New York – o clădire de 41 de etaje.

Extinderea restaurantului Bolta Rece va presupune construcția a două corpuri noi, de o parte și de alta a clădirii istorice, ce vor trona deasupra parcului Sub Arini, fiind foarte vizibile din zona de joacă pentru copii. Cele două corpuri sunt propuse să aibă fațadele îmbrăcate în oglindă, astfel încât să reflecte verdele din jur și să nu devină un monobloc deranjant privirii.

bolta rece se reconstruiește - cum vor arăta cele patru restaurante cu specific diferit bolta rece se reconstruiește - cum vor arăta cele patru restaurante cu specific diferit bolta rece se reconstruiește - cum vor arăta cele patru restaurante cu specific diferit

Designul interior este gândit de Grosu Art Studio, o firmă din București despre care am mai vorbit aici, câștigatoare a mai multor competiții internaționale precum Europe Property Awards sau Big SEE Tourist Design Award. Prin această amenajare, vor fi folosite și elemente istorice recuperate de la vechea clădire dar, evident, restaurantul va avea un aspect modern.

 

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu