început de săptămână cu ploi și temperaturi scăzute în transilvania
FOTO arhivă

Vremea va fi schimbătoare în toată țara până pe 14 mai, cu oscilații de temperatură și ploi. După 14 mai, vremea se încălzește, dar se anunță ploi multe.

În prima săptămână de prognoză vor fi ușoare oscilații ale valorilor de temperatură de la o zi la alta, care vor caracteriza o vreme rece pentru această perioadă. Media maximelor va fi cuprinsă între 11 și 15 grade și cea a minimelor va fi de 3…6 grade, transmite Mediafax.

În a doua săptămână, temperatura aerului va crește treptat și vremea se va apropia de normalul termic al sezonului, cu medii ale maximelor începând de la 16 grade până la 22 de grade și ale minimelor cuprinse între 7 și 9 grade. Local și temporar vor fi ploi, în general de scurtă durată, la începutul primei săptămâni, apoi cu o probabilitate mai mare în intervalul 14 – 16 mai, când vor fi posibile si cantități de apă însemnate.


Vremea la munte

Atât media temperaturii maxime cât și cea a minimei vor avea ușoare alternanțe în prima săptămână. Astfel regimul termic mediu diurn va oscila între 4 și 7 grade, iar cel nocturn între -3 și 1 grad. În a doua săptămână, tendința valorilor de temperatură va fi de creștere treptată, iar media temperaturii diurne va ajunge la 12 grade pe 21 mai, iar cea nocturnă la 5 grade la finalul intervalului prognozat. Probabilitatea pentru precipitații va fi mai ridicată la începutul intervalului și în perioada 14 – 21 mai.

Ultima oră

Comentariul meu

Publică