anii drumetiei

Programul “Anii Drumeției”, inițiat în 2021 de Consiliul Județean Sibiu, continuă să ofere experiențe de drumeție în județ și în ultima luna a anului.

“Anii Drumeției” a programat în decembrie cu o serie de drumeții în județul Sibiu, marcând continuarea eforturilor de promovare a ecoturismului și a frumuseților naturale ale regiunii:

Sâmbătă, 9 Decembrie: Aventura începe în Munții Cindrel, cu două trasee distincte. Prima drumeție, ghidată de Teodora Bobeș, va explora Poiana Pensionarilor, în timp ce a doua, sub îndrumarea lui Radu Zaharie, va descoperi Dealurile Rășinarului.

Duminică, 10 Decembrie: Radu Zaharie revine ca ghid pentru o drumeție în Munții Făgăraș, cu destinația Cabana Suru și Monumentul Salvamontiștilor.

Sâmbătă, 16 Decembrie: O experiență culturală unică va avea loc în Marginimea Sibiului și Munții Cindrel, unde Nicoleta Ocneriu va conduce un eveniment de colindat, combinat cu degustarea de produse locale.

Duminică, 17 Decembrie: Ziua oferă două opțiuni de drumeție: un circuit în Cisnădie spre Vârful Măgura cu Dumitru Troanca și o altă explorare în Munții Făgăraș, la Chica Fedelesului, sub îndrumarea lui Radu Zaharie.

Marți, 26 Decembrie: Ioana Pătrascoiu va ghida o drumeție pe Dealurile Târnavei, de la Ighișul Nou la Motiș.

Vineri, 29 Decembrie Tot Ioana Pătrașcoiu vă invită la ultima drumeție a anului, Drumeție cu vin fiert pe Dealurile Ighișului.

Aceste activități sunt parte a unui efort mai mare de a promova turismul sustenabil în județul Sibiu, implicând comunitățile locale și valorificând patrimoniul natural. Programul “Anii Drumeției” este un exemplu de cum turismul poate fi adaptat pentru a răspunde nevoilor actuale, oferind în același timp oportunități de dezvoltare economică și conservare a naturii.

Pentru mai multe detalii și înscrieri, vizitați platforma de referință pentru ecoturismul din județul Sibiu, parte a inițiativei “Anii Drumeției”. Deaemenea găsiți informații si pe pagina de Facebook: https://www.facebook.com/anii.drumetiei/

Comentariul meu

Comentariu