isj sibiu a transmis către şcoli procedura şi ghidul de evaluare la simularea examenelor naţionale. sunt 102 centre în judeţ
foto: arhivă

Elevii de clasa a VIII-a vor susține simularea pentru Evaluarea Națională 2024 în zilele de 5, 6 și 7 februarie, potrivit unui ordin publicat în Monitorul Oficial. Este vorba despre ordinul ministrului educației nr. 6.760 din 7 decembrie 2023.

Disciplinele la care se organizează simularea evaluării naționale: Limba și literatura română, Limba și literatura maternă pentru elevii aparținând minorităților naționale care au urmat cursurile gimnaziale în limba maternă  şi Matematică, anunţă Ministerul Educaţiei pe site-ul său.

Astfel, la Limba și literatura română proba de simulare, scrisă, va avea loc în data de 5 februarie, iar la disciplina Matematică, în 6 februarie 2024.

Incepând cu acest an, evaluarea lucrărilor elevilor , după simulare, se va face exclusiv digitalizat.


Inspectoratul Judeţean Sibiu a transmis către şcoli Procedura 24807 din 8 ianuarie 2024  şi Ghidul profesorului asistent evaluator la Simularea Examenelor Naţionale  de clasa a VIII-a şi de Bacalaureat 2024, în baza cărora va avea loc corectarea digitalizată a lucrărilor elevilor şi a solicitat directorilor întocmirea cât mai rapidă a listelor cu profesori asistenţi care să asigure derularea în bune condiţii a probelor.

Evaluarea va avea loc pe platforma pusă la dispoziţie de minister, unde profesorii corectori vor avea un cont de autentificare, vor putea încărca lucrările scanate ale elevilor, vor afla numele Centrului de evaluare de care aparţin, pot descărca baremul de corectare precum şi reguli de completare a borderoului final.

Activitatea de evaluare se realizeaza, de regulă, pe staţiile de lucru aflate în laboratoarele de informatică din unitatea de învatamant din care provine profesorul evaluator. Profesorii evaluatori pot alege să işi desfasoare activitatea de pe computere aflate într-un alt spatiu (de exemplu, biblioteca, Centrul de Documentare si Informare, cabinetul disciplinei, cancelarie, domiciliu personal), se mai arată în procedură.

Vă prezentăm mai jos Lista celor 102 centre de examen, din judeţul Sibiu, prevăzute pentru Simulare Evaluare Natională 2024 pentru clasele a VIII-a 2024:  lista

Ultima oră

Comentariul meu

Publică