403421858 215865898227848 8129765474683555245 n

Vântul a produs mai multe pagube în municipiul Sibiu. Meteorologii au prelungit codul portocaliu de viscol la munte. 

Pompierii sibieni au intervenit, în noaptea de duminică spre luni, la intersecția străzilor Oituz cu Aleea Buia cu autospeciala de stingere pentru îndepărtarea unui gard care împrejmuia un șantier, panourile blocând accesul pe Aleea Buia. 

„De asemenea, în aceasta dimineața s-a intervenit în Piata Unirii cu o autospeciala de stingere și o autoscara pentru îndepărtarea unor elemente de fațada instabile. A fost îndepărtat un material lemnos de la un balcon pe o suprafața de 50 de mp. Din fericire nu au fost înregistrate victime”, au transmis reprezentanții ISU Sibiu.

Codul portocaliu de intensificări susținute ale vântului și zăpadă viscolită în zona înaltă a Carpațillor și vizibilitatea foarte redusă se menține pana la orele 22:00.

În cazul manifestării fenomenelor prognozate, ISU Sibiu recomandă: 

  • Pentru evitarea unor blocaje din cauza condițiilor meteorologice, recomandăm conducătorilor auto care se deplasează în zone montane să se intereseze asupra condițiilor de drum, să aibă mașinile echipate corespunzător pentru zăpadă și să manifeste prudență maximă. 
  • În situația manifestării vântului puternic, recomandăm populației să rămână în spații închise care le asigură protecția și să evite deplasarea în zone cu copaci, panouri publicitare sau stâlpi de electricitate care ar putea fi doborâți. 
  • Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU care poate fi descărcată gratuit din App Store și Google Play.
  • Nu ezitați să apelați numărul unic de urgență 112, dacă identificați o situație care pune în pericol viață unui cetățean, sau chiar a dumneavoastră!

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Comentariu