angelika maurer un an disparitie

Angelika Maurer a dispărut în 8 februarie 2023. De un an de zile, nimeni nu mai știe nimic de ea. Plecarea ei a fost învăluită în mister și nimeni nu a putut desluși ce s-a întâmplat. Polițiștii nu o mai caută în teren deja de luni bune, însă efectuează periodic verificări în bazele de date. 

Dispariția Angelikăi Maurer, studenta de la Teologie din Sibiu, rămâne un caz tulburător. Tânăra în vârstă de 24 de ani a dispărut în urmă cu un an de zile, de la căminul facultății în care locuia, fără să spună cuiva ce are de gând să facă. A luat cu ea cheile, telefonul mobil, portofelul și o țigară electronică. Toate acestea aveau să fie găsite de anchetatori, câteva săptămâni mai târziu, în Pădurea Dumbrava din oraș. 

Citește și: Imagini cu Angelika Maurer. Traseul parcurs de studenta dispărută

angelika maurer camere video

Cea mai mare acțiune de căutare din istoria Sibiului

Absența Angelikăi Maurer le-a pus semne de întrebare, mai întâi, profesorilor ei care, după o săptămână în care nu au mai văzut-o la cursuri, au luat legătură cu mama fetei. Acela a fost momentul în care cu toții au realizat că tânăra dispăruse. Unul dintre frații ei a luat legătura cu poliția și în data de 15 februarie toată lumea a intrat în alertă. 

Câteva zile mai târziu, sute de persoane, rude, prieteni, colegi de facultate, dar și oameni care nu au cunoscut-o, au participat alături de poliție la cea mai mare operațiune de căutare din istoria recentă a Sibiului. Întrucât camerele de supraveghere din oraș au surprins-o pe Angelika deplasându-se spre Pădurea Dumbrava, acela a fost locul în care au avut loc acțiunile. Au fost găsite bunurile pe care le-a avut asupra ei în momentul plecării, dar nici urmă de fată. 

cautari angelika sibiu 5

Citește și: Cea mai mare acțiune de căutare. Sute de oameni în Pădurea Dumbrava, pe urmele studentei dispărute 

Polițiștii au căutat-o săptămânile următoare în toată pădurea și în parcul Sub Arini. S-au făcut căutări inclusiv în lacul din Muzeul în aer liber, dar și la fermele, stânele, mănăstirile și spitalele din județ și din țară. Fără vreun rezultat concret, pe măsură ce zilele treceau, speranța celor apropiați pierea. 

Citește și: Studenta dispărută, căutată cu un elicopter și drone – Șeful IPJ Sibiu: „Există posibilitatea să nu o mai găsim în viață”

Cercetările au continuat, în paralel, în camera de cămin, de unde anchetatorii au ridicat laptopul fetei. Dispozitivul, alături de telefonul mobil, a fost supus unei expertize, însă nici această pistă nu a dus nicăieri. 

angelika cautari1

Angelika nu mai este căutată

După mai multe luni în care s-a lucrat intens pentru a depista locația studentei, oamenii legii au încetat căutările fizice în teren. Toate pistele pe care au mers aceștia s-au „înfundat” la un moment dat. Angelika dispăruse fără a lăsa urme. Ba mai mult, chiar și lucrurile găsite în pădure și în cameră, păreau puse „cu mâna”, deloc la întâmplare. 

angelika maurer disparuta politia romana

La un an de la dispariția învăluită în mister, polițiștii spun că verifică ocazional bazele de date ale Poliției Române. „Momentan nu se mai fac căutări fizice în teren însă, la apariția unor noi informații cu privire la dispariție și dacă situație impune, căutările in teren vor fi reluate! Lucrătorii de caz efectuează periodic verificări în bazele de date ale poliției romane, comparații în aplicațiile specifice și alte activități în vederea obținerii de noi informații care să conducă la localizarea și identificarea persoanei dispărute”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Sibiu, Elena Welter.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Comentariu