politia ploaie 2

Circulația rutieră se desfășoară în condiții de ploaie și ceață marți dimineața în mai multe județe din țară, iar polițiștii le recomandă șoferilor să fie atenți la orice manevră efectuează în trafic.

”Date fiind condițiile meteo, conducătorilor auto le reamintim necesitatea deplasării cu atenție sporită, îndeosebi în preajma trecerilor pentru pietoni. În condiții de vizibilitate scăzută, pietonii sunt mai greu de observat, mai ales dacă poartă haine închise la culoare, ceea ce impune reducerea vitezei de deplasare pentru eliminarea oricărui risc la adresa celor care traversează.

Pietonilor, în același timp, le reamintim să nu pătrundă pe trecerea pentru pietoni, semaforizată sau nu, decât după ce s-au asigurat că ȘOFERII I-AU OBSERVAT și AU OPRIT pentru a le acorda prioritate!” a transmis Elena Walter, purtător de cuvânt al Poliției Sibiu.

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliției Române informează că pe DN 2, la kilometrul 278+600 metri, în localitatea Nicolae Bălcescu, județul Bacău, s-a produs un accident rutier între o autoutilitară și un camion. În urma impactului a rezultat rănirea unei persoane, ce urmează a fi transportată la spital. Circulația rutieră este oprită pe ambele sensuri de mers, estimându-se reluarea normală a traficului în 60 de minute.

La nivel național, circulația rutieră se desfășoară în general pe un carosabil umed, plouă în majoritatea zonelor țării, valorile de trafic fiind normale pe șoselele de viteză, pe alocuri în creștere la intrările în marile orașe.

Pe autostrada A3 București-Ploiești, tronson kilometric 40 – 68, se circulă în condiții de ceață densă, cu vizibilitate sub 100 de metri, iar valorile de trafic sunt scăzute.

Pentru evitarea implicării în accidente în condiții de ploaie, polițiștii rutieri îi sfătuiesc pe șoferi să-şi sporească atenția pe toată durata deplasării, să reducă viteza, să-și asigure o bună vizibilitate în parbriz, lunetă și oglinzi, să mărească distanța de siguranță dintre autovehicule și să evite depășirile periculoase sau alte manevre riscante.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Comentariu