cinci sate frumoase din transilvania unde îți poți petrece vacanța de paște. rășinari, locul ideal pentru un sejur relaxant

Transilvania este recunoscută pentru o mulțime de sate frumoase care merită vizitate pentru obiectivele turistice inedite și pentru unicitatea caselor săsești viu colorate. Pe lângă satele bine cunoscute de turiști, precum Viscri sau Rimetea, satul Rășinari din județul Sibiu poate reprezenta locul ideal pentru a-ți petrece Sărbătorile Pascale într-un mod tradițional.

Rășinari, satul din Mărginimea Sibiului

Rășinari este unul dintre cele mai frumoase sate din județul Sibiu. Aflat la poalele celei mai vechi stațiuni montane din România, Rășinari se distinge prin autenticitatea locului, frumusețea caselor săsești, dar și prin păstrarea tradițiilor și a celor mai gustoase rețete din zona Sibiului. Aflat la doar 12 kilometri distanță de Sibiu, reprezintă o locație unde poți să îți petreci vacanțele, având multe obiective turistice în apropiere pe care le poți vizita, printre care Muzeul Astra sau casa memorială a poetului Octavian Goga și a filosoful Emil Cioran.

În Rășinari, cea mai cunoscută unitate de cazare este hotelul de 4 stele Carpentiere Arena, care a pregătit pentru vacanța de Paște oferte speciale pentru turiștii care vor să sărbătorească într-o locație superbă, cu priveliște la munte și unde pot degusta preparate tradiționale pregătite pentru masa de Paște.

Locația de 4 stele este perfectă atât pentru cei care vor să se relaxeze, hotelul punând la dispoziție o saună uscată, două ciubăre cu hidromasaj, piscină exterioară încălzită (iunie-septembrie), biciclete mountain bike, trotinete electrice și depozit pentru schiuri gratuit, toate incluse în preț.

Citește și: Sărbătorile Pascale la Carpentiere Arena, în stil tradițional. Cazare cu jacuzzi, SPA și preparate delicioase la hotelul de 4 stele din Mărginimea Sibiului

cinci sate frumoase din transilvania unde îți poți petrece vacanța de paște. rășinari, locul ideal pentru un sejur relaxant

Sibiel, sat pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO

Satul Sibiel poate reprezenta de asemenea o destinație e vacanță. Turiștii pot gusta din gastronomia autentică și preparatele tradiționale. De asemenea, Sibielul este cunoscut în mod special pentru Biserica de lemn, construită în 1632, care a fost inclusă pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO. Muzeul de icoane de sticle poate reprezenta un alt obiectiv turistic pentru Turiști.

Porumbacu de Sus, „magnet” pentru turiști

Porumbacu de Sus este satul de poalele Vârfului Negoiu, din Munții Făgăraș. Un alt „magnet” pentru turiștii care ajung în Transilvania. O zonă bogată în obiective turistice, poți vizita Castelul de Lut, Povestea Calendarului, Casa Brambura, Palatul Brukenthal, Panoramic Parc sau Mănăstirea de la Cârța.

Satul Rimetea, din Alba

Satul Rimetea se află în județul Alba, aproape de graniţa cu judeţul Cluj, și este recunoscut pentru arhitectura sa tradițională, respectiv casele construite din lemn masiv de brad, cu porți înalte și văruială albă. Cei care doresc să își petreacă aici sărbătorile se pot bucura de trasee montane pe Piatra Secuiului. De asemenea, mai poate fi vizitat Muzeul Etnografic, cea mai veche casă din Rimetea și moara cu apă.

Satul Viscri, din Brașov

Viscri este satul care a ajuns cunoscut datorită Regelui Charles, acest sat, situat în centrul Transilvaniei, în județul Brașov. De pe ulițele satului poate fi admirată arhitectura satelor săsești. Atât Biserica Fortificată, cât și Biserica Evanghelică din Viscri sunt obiective turistice importante. Mai mult, se poate urca în turnul Bisericii Evanghelice de unde poate fi admirată priveliștea.

 

Ultima oră

Participă la discuție

2 Commentarii

  1. Alcoolul, jurnalism de baltă. Ați investigat un pic sa vedeți când vreodată în Rasinari au fost sași. Sau dacă obiectivele turistice chiar se pot vizita,nu doar sa vezi 2 case din drum ? Penibil articol.

  2. Paște și case săsești la Rășinari? Tare! Mai lipsea un „decât” sau „e multe” pentru a vă demasca.