klaus iohannis se pensionează. postul de profesor de la colegiul ”brukenthal”, scos la concurs (exclusiv)

Catedra de profesor de Fizică a președintelui Klaus Iohannis de la Colegiul Național „Samuel von Brukenthal” a devenit vacantă și poate fi ocupat de un titular. După o perioadă de aproximativ 27 de ani în care postul a fost rezervat, acesta s-a eliberat pentru că președintele României a depus cerere de pensionare.

UPDATE – Administrația Prezidențială confirmă cererea

“Domnul preşedinte a iniţiat demersurile prevăzute de legislaţia în vigoare pentru depunerea dosarului de pensionare pentru limită de vârstă”, a transmis Administrația Prezidențială, la două ore după ce Ora de Sibiu a prezentat în exclusivitate informația.

ȘTIREA INIȚIALĂ

Lista posturilor disponibile pentru titularizare în județul Sibiu a fost publicată luni, 29 aprilie, 2024. Printre acestea se regăsește și unul dintre posturile de profesor pentru disciplina Fizică de la Colegiul Brukenthal din Sibiu, cu predare în limba germană, ce constă în 18 ore, reprezentând o catedră completă.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Sibiu, Constantin Dincă, a clarificat pentru Ora de Sibiu că președintele României și-a depus cererea de pensionare pentru poziția de profesor de fizică, invocând limita de vârstă. Astfel, postul vacant ar putea fi cel al lui Klaus Iohannis.klaus iohannis se pensionează. postul de profesor de la colegiul ”brukenthal”, scos la concurs (exclusiv)

„Colegiul Brukenthal a scos la concurs catedra de fizică, asta însemnând că tot ce e posibil să fie catedra domnului președinte. Klaus Iohannis și-a depus cerere de pensionare pentru limită de vârstă. Ceilalți profesori care au catedră sunt tineri”, a spus Constantin Dincă.

Acest post este inclus în lista posturilor vacante pentru angajare pe o perioadă determinată de 4 ani și poate fi ocupat de un candidat cu definitivat, care trebuie să obțină o notă sau medie de cel puțin 7 la examenul de Titularizare.klaus iohannis se pensionează. postul de profesor de la colegiul ”brukenthal”, scos la concurs (exclusiv)

Contactată de Ora de Sibiu, Monika Hay, directorul Colegiului Național “Samuel von Brukenthal”, nu a oferit detalii despre această situație. Ea a precizat că în fiecare an sunt scoase la concurs posturi, inclusiv pentru catedra de Fizică.

„Noi am scos în fiecare an posturi la concurs. Chiar și la fizică”, a explicat Monika Hay.

Ultima oră

Participă la discuție

5 Commentarii

 1. Cum o fi sa tii blocat un post si sa nu faci nimic?
  Să nu te rușinezi de nerealizari?
  Cum se judeca profesorul KWI despre el ca model pentru tânara generatie?
  O pensie specială si un palat in Primaverii renovvat cu 10 milioane euro?
  E suficient pentru istorie?

 2. Eu știam că este profesor suplinitor la Agnita. Între timp, poate că și-a luat și gradele didactice.

 3. Sa ceri pensie pentru…ne munca!? Aroganta, nesimtire, neam prostie, hotie, si se pate continua …Individul asta poate intra in cartea recordurilor pentru cel mai netrebnic specimen umanoid!

 4. Abia aștept să se pensioneze și de la Cotroceni că nu are nici un beneficiu pentru țară, regret că l-am votat.

 5. Bine că a ținut locul blocat mai mult de 10 ani. Unui om fără coloana vertebrala nu ii poți cere să aibă bun simt.